Min blogg

15. jan, 2020

Hei alle sammen

Først må jeg bare takke deg for at du leser bloggen min. Dette er en helt usponset blogg jeg har drevet med de siste 5 årene fordi jeg syntes det er gøy.

Jeg får stadig tilbakemelding at noen har lest bloggen min, og føler at de har fått hjelp på ett vis, eller syntes den er fin. Tusen takk for alle delinger og hyggelige tilbakemeldinger:)

Siden vi er inne i ett nytt år, og ett nytt tiår skal jeg dedikere de neste åtte ukene på å komme med gode motivasjonstips til dere. Selv har jeg gjort mange endringer i mitt liv, og funnet ut hvordan jeg skal motivere meg selv til å slutte å røyke, slutte å snuse, skaffe meg bedre vaner, bedre spisevaner, jeg har startet å trene og gjør dette fast hver dag og hver uke, jeg har startet å snakke annerledes til både meg selv og andre, jeg har sluttet å irritere meg over andre mennesker. Jeg kan si at det trengst motivasjon til å få til disse endringer. Jeg skal gi deg tipsene og rådene de neste ukene til hvordan du skal få til dette.

Jeg tenker at det er ett nytt år med nye muligheter, og ikke bare er vi inne i ett nytt år, men ett nytt tiår.

Akkurat nå er alle treningssentere fulle, og alle er motiverte til å få en ny start. Oppi dette tenker jeg på viktigheten av å finne ut hva du egentlig vil ha ut av dette året eller tiåret. du må finne ut hva du egentlig vil ha ut av ditt eget liv og ut av din egen hverdag.

Finn ut hva du vil” brenne for ….

For å finne frem til den indre motivasjonen må vi bli mer bevisst! Vi må ta oss selv i nakken og fortelle oss selv hva det er vi egentlig vil. Hvordan vil du ha det? Hva vil du få til? Hva vil du oppnå? Hva drømmer du om? Hva er det du savner? Hva vil du skape?

Med andre ord, du må finne ut hva du vil” brenne for”. Hva du vil bruke tiden på? (Eller hvordan du vil administrere tiden slik at får gjort det du ønsker å gjøre?)

Jeg tror på at om du finner ut hva du egentlig vil gjøre med tiden din. Tenk på at du ikke bare har muligheten til en ny start, men en start på noe som du virkelig vil for deg selv.

Ha en fortreffelig uke alle sammen

 

Klem fra meg

5. des, 2019

Hei alle sammen

Nå er jula her, og det på ramme alvor. Ute i trafikken kunne du like gjerne kjørt gjennom Milano, ikke ryenkrysset. Folk tuter, hytter med neven og roper inne i bilene sine. 

Du kan se blodåren i pannen på den som sitter inne i bilen sin. DU må flytte på deg, for de skal rekke juleavslutning i barnehagen, på skolen, på fotballen til ett av barna, juleavslutning på turn til barnebarnet sitt. Og denne juleavslutningen må sannerlig få litt fart på seg. Tante Olga og sure Stine skal rekke julebord nummer 4 denne uken, og de skal jaggu meg ha det gøy. De skal ha det dobbelt så gøy som ifjor....

Du tar deg turen inn på Rema 1000, for du må rekke å kjøpe med noe som du kan lage ferdig til en av disse juleavslutningen, men du blir faktisk regelrett kjørt ned av vognene til sinna Stian, hissige Henrik og arge Arne. Så med ett blåmerke på foten, ett blåmerke i ryggen og ett blåmerke i låret rusler du til kassen med en kilo grøt.

Der står du rolig i den 15 meter lange køen og venter på alle som skal handle inn julemat for ett halvt år fremover. Man skulle tro at det var varslet krig hver eneste fredag og lørdag frem mot jul. Død og begravelse om man ikke har 22 liter julebrus på lager, og dette skal handles inn kl 1630 på fredag, sammen med 22 kilo ribbe, og andre matvarer for 6000 kroner.

Smart som du er, så tenker du at du kanskje burde stikke innom lekebutikken for å handle med deg en liten leke til loddsalget på denne juleavslutningen. SMART! For det samme tenkte tydeligvis 400 andre mennesker, på akkurat samme tidspunkt. 

Med en genser som nå er våt av svette, sminken har rent bort av stress, smerte og hjertestress av køer og andre lite hyggelige mennesker rusler du tilbake til bilen. Du tenker at du endelig kan sette deg ned i bilen, klemme på klem fm for å høre på litt julemusikk. Nå skal du få sprøytet inn litt julestemning. I heisen opp til bilen titter du innom facebook. Der var du dum! Der har du fått flashet 3 av dine venners lister på hva de skal bake til jul. Og de skal IKKE bake 7 slag, de skal bake 11 slag eller 15 slag. Dette samtidig som de har pyntet huset helt likt alle andre på instagram. #marrychristmas #harthart

Du kommer endelig opp til bilen din, og nå er du ikke bare sminkeløs, men motløs. Der står bilen din med to nye bulker, fra ett eller annet kjøtthue som stresset ut fra senteret i julerushet. Sikkert han hissige Henrik som ga deg en lårhøne inne på Rema 1000, før han snek forand deg i kassen på Riktige leker. Han skulle jo rekke juleavslutningen til fotballen til sønnen sin...

Goooood jul

21. okt, 2019

Det er mange som har en tanke om at vi kvinner, enten er en veldig god mamma, eller så er vi en veldig god karrierekvinne. I manges øyne, så klarer vi liksom ikke begge deler.

Det er feil, så utrolig feil. Jeg har alltid fått det til. Jeg hadde to jobber, og jobbet 5-7 dager i uken fra jeg gikk på ungdomsskolen til jeg gikk ut av BI. Jeg har ofte hatt 2-3 ulike verv ved siden av jobben. Det er ikke umulig. Det handler om effektivitet, men utfordringen er at jeg tidligere har gjort dette litt feil. Jeg har prøvd å multitaske, og jeg har ikke minst stresset meg syk.

Det handler bare om effektivitet, men det handler om å holde stressnivået nede, det handler om kontrollen av egen hverdagslogistikk. Det er de små triksene du selv kan gjøre for å ikke bli slitt i alle retninger, klare å gjøre alle fornøyd samtidig som du ikke dør av stress.

En ting jeg gjør, er å lage lister. Hver morgen, rett etter en mini treningsøkt,så lager jeg en liste over 5 ting jeg skal klare å utføre den dagen. Jeg utfører stort sett mye mer enn dette, og jeg har mye mer i min kalender, men jeg får boostet min selvfølelse og mestringsfølelse hver dag. Jeg føler at jeg har mer kontroll, jeg bruker starten av dagen mer systematisk, og jeg får utført langt mer enn jeg har fått til tidligere.

Dø av stress har jeg allerede testet ut. Som jeg nevnte tidligere, lå jeg innlagt med ett lite hjerteinfarkt før jul. Livslinjen ble flat på maskinen tre ganger den natten, og jeg måtte starte å leve etter egne råd. Og det fungerer, tro meg.

Jeg blir ikke noe body builder av mine daglige treningsøkter, men dette kombinert med at jeg har en mindfull session med en liten meditasjonsøkt på fem minutter hver dag gjør at jeg føler meg skarpere, og mer tilstede. Når jeg får dette inn i min daglige økt, så reduserer jeg både kortisolnivåetog adrenalin nivået i kroppen. Det vil si at jeg ikke er laget som en betent sykdomsmagnet lengere. Jeg har nesten ikke hostet etter at jeg startet med dette, og jeg er vant med å være mye syk.

Mine gode råd til deg for å bekjempe stress, klare å få hverdagen til å gå opp og ikke minst meste hverdagen er følgende

- Bearbeid negative følelser, blant annet ved å gi seg selv nok tid i for eksempel en sorgprosess

- Be om hjelp dersom dette kan lette situasjonen, for eksempel ved store utfordringer

- Si fra dersom forventningene fra omgivelsene er for store, for eksempel i forhold til omsorgsoppgaver

- Tenk positivt og løsningsorientert

- Sett ned tempoet og slakk av på kravene der det er mulig

- Ta kontroll over situasjonen – mestring reduserer stress og pust

- Søk medisinsk hjelp om nødvendig

- Si fra til din nærmeste leder dersom du opplever jobbsituasjonen som uhåndterlig

- Bruk pauser, ferier og helger til å hvile og gjøre ting som gir avveksling og «påfyll»

- Ta en «time-out» for å hvile skikkelig ut.

- Når stresset er som verst, tenk på hvordan du kan løse denne situasjonen neste gang. Ta lærdom av det som gikk feil.

- Tren noe du syntes gir deg energi

 

Tips å ha med i ryggsekken for effektivitet og mindre stress i hverdagen

 

 • Planlegging er alfa omega, lister er gull

 • God kommunikasjon.

 • Ligge i forkant til jul, 17 mai osv.

 • Fordele ansvaret til andre rundt deg

 • Sunt kosthold og trening gir deg overskudd og utholdenhet

 • Fokus på hvordan en ordlegger seg, du er travel, ikke stresset

 • Gi og ta med partner, barn, familie og venner

 • To do lister, 5 om dagen

 • Gjør alltid noe gøy i løpet av en uke, pass på egentiden din

 • Sett alarm på mobilen din for det viktigste

 • Pust med magen

  Sett alltid av en buffer for deg selv, skal du på trening kl 2015, si til mannen at det starter kl 20. skal du ta ett fly kl 0820 si til de rundt deg at du skal rekke ett fly kl 08.

Ellers, tell til ti, pust inn.

 

Jeg håper at dette kan være til hjelpfor deg, og andre der ute som stresser for mye

Ha en forteffelig helg alle sammen

3. sep, 2019

Har du noen gang tatt telefonen mens du sitter i bilen, og det første den du snakker med spør om; er om du sitter i bilen? Hvordan kan vi høre noe slikt over telefonen? Akustikken i den andre enden er stikkordet.

Når noen ringer deg, kan de høre om du sitter i bilen, om du sitter på toalettet eller i stuen din. Du lurer ingen. Akustikken alene avslører deg. Om du er litt nedfor den dagen, og din bestevenn ringer deg, så avslører de dette med en gang. Har du vært litt nedfor, så spør vennen din hvordan det går med deg? Dette er bare en tone i stemmen din mens du svarer.

Mange som jobber som telefonselgere, tenker at det ikke har noe å si om hvordan de sitter på stolen, men tro meg. Dette har all verdens å si.

En god selger sitter aldri avslappet i stolen med en krom rygg. Dette vil gi en slapp energi til samtalen.

Raske fakta er at når du sitter i ett jobbintervju, er i ett kundemøte eller er i en samtale med en du liker så er det utrolig mye som kommer rett fra ditt kroppsspråk.

Når du eller den andre parten snakker så hvordan du oppfatter det den andre sier vil 56% av hvordan du oppfatter budskapet komme fra kroppsspråket, 37% kommer fra stemmen og hvordan man bruker stemmer, mens bare 7% er ordene du eller den andre sier.

Så fin du var i dag kan derfor oppfattes som svært lite hyggelig, med ett ironisk ansiktsuttrykk og en sarkastisk stemme.

Jeg nevnte en del om kroppsspråket forrige uke. Jeg tenkte derfor å ta for meg stemmebruken denne uken.

Reflekter over hvordan menneskene i ditt liv snakker. Vær ekstra oppmerksom når du snakker med mennesker du vet er flinke til å fortelle historier eller vitser, og folk som du anser som karismatiske og sjarmerende. Se på stand-up komikere og legg merke til hva de gjør

Legg merke til rytmen i stemmebruken deres, legg merke til toneleie, legg merke til innlevelsen og kroppsspråket de bruker underveis. Med litt øvelse på disse tingene vil du raskt bli en person som folk stopper og hører på, uansett hva du prater om!

 

Bruker du stemmen til å være en god Storyteller?

 

 • Snakk rolig. Rask tale signaliserer nervøsitet og usikkerhet. Om du er usikker på hvilket tempo du skal prate i, kopier tempoet til din samtalepartner.

 • Lær deg å ta pauser, ta deg tid til å si hvert enkelt ord klart og tydelig, og unngå ”eh”, ”æh” og ”uhm”-lyder så godt det lar seg gjøre. Dette er faktisk det noen kaller hjernefis..ett utrykk jeg elsker forresten😊

 • Snakk hovedsakelig i en dyp tone, men la den variere litt oppover i skalaen når du kommer med poenger, punchlines og spørsmål. Unngå å høres ut som Vidar Theisen med en bass i vrangstrupen, monotont stemmebruk er kjedelig.

 • Når du forteller en historie er det viktig at du gjør ditt beste for å formidle følelsen i historien ved å oppleve følelsen selv mens du forteller. Med andre ord: Dersom du skal fortelle om noe positivt og morsomt, bring opp en glad følelse i deg selv mens du forteller. Skal du fortelle om noe spennende, bring opp spenning i din egen kropp. Dette alene vil i stor grad endre responsen du får av andre.

 • Snakk høyt og tydelig. Unngå mumling og nøling.

   

  Og om jeg i det hele tatt skal komme med en digresjon til stemmebruk, så vær snill å bruk stemmen deres til å stemme i det kommende valget. En annen oppfordring jeg vil komme med er, om du liker denne bloggen. Lik og del. Denne bloggen er ikke sponset på noen måte.

  Annet enn det vil jeg takke for alle dere som leser og følger denne bloggen så lojalt hver eneste uke. Jeg har skrevet på denne bloggen i snart 6 år, og jeg ser at utrolig mange er inne hver eneste uke og leser.

  Tusen takk for dette😊

27. aug, 2019

Har du noen gang sittet i ett kundemøte, og lurt på om kunden liker deg eller ikke? Om du kan lese kroppsspråket til personen foran deg, så lurer du ikke lenger. Du vet det! Du kan lese om din kunde lyver, du kan lese om din kunde liker deg. Du kan lese om kunden helst vil løpe ut av kundemøte, eller om personen syntes du er total uinteressant. Det som er mer spennende å tenke på, er at ditt kroppsspråk blir tolket av motparten. De som ikke vet hvordan de leser kroppsspråk vil allikevel oppfatte signalene dine med underbevisstheten. Dette gjelder om du sitter i ett jobbintervju, om du sitter rundt ett bord med venner, eller om du sitter i ett kundemøte.

Flaks for deg så skal jeg fortelle deg alle hemmelighetene. Grunnen til at jeg har vært en av de beste innen salg i alle år, er at jeg har studert dette faget. Jeg har pugget på det, og ikke minst øvet meg på dette i praksis ute hos kunden.

Å lese kroppsspråk er selvsagt ikke en eksakt vitenskap, men følgende ti kroppslige tegn kan avsløre hva en person egentlig mener om deg eller situasjonen:

1. Hevede øyenbryn: Bekymring, overraskelse eller frykt kan få  folk til å heve øyenbrynene sine. Så hvis noen gir deg komplimenter for din nye frisyre eller lekre antrekk med hevede øyenbryn, er det ikke sikkert at personen er helt oppriktig.

2. Stemmeleiet: Stemmebruken din viser graden av interesse. Når en samtale begynner, får gjerne spente kvinner en slags syngende stemme, mens menn ofte blir en smule mørkere i stemmeleiet. Stadig skiftende stemmeleie tyder på interesse. 

3. Øyekontakt: Når du ser noen i øynene, gjør det noe med deg. En skummel fremmed som ser deg i øynene kan fremkalle frykt, men stirrer en du er forelsket i på deg, kan det skape tenning og romantikk. Eller tydde på vennskap og tillit. 

4. Løgn: I et forsøk på å virke ekstra ærlig, vil noen løgnere målrettet holde blikket en touch for lenge, slik at det blir litt ubehagelig.

5. Kryssede ben: Det signaliserer at folk er mentalt, følelsesmessig og fysisk lukket, noe som kan bety at de er mindre tilbøyelige til å endre posisjon i en forhandling.

6. Speilet kroppsspråk: Når to personer speiler hverandres kroppsspråk føler man gjerne en form for samhørighet. 

7. Smilet:  Et ekte smil kommer som regel med små smilerynker rundt øynene. Når du er falsk, så kommer ikke smilerynkene frem.

8. Latter: Noen som er mottakelige for din humor er mest sannsynlig interessert i deg. Latter signaliserer et ønske om et forhold, det være seg platonisk, romantisk eller vennskapelig. 

9. Tegn på lederskap: Det inkluderer en oppreist holdning, målrettet gange, tydelige håndbevegelser og generelt en åpen og ekspansiv kroppsholdning.

10. Risting på foten/skjelvende ben: Et ustø ben eller risting på foten kan signalisere angst og/eller irritasjon.

 

Om du da sitter i ett jobbintervju, ett kundemøte, på en date eller i en vennemiddag. Tenk på hva de prøver å fortelle deg. Husk at når den andre parten tolker deg, og ikke minst hva du oppfatter av hva den andre sier så er delingen slik.

Når du skal fortelle motparten om hvor bra de nye tur buksene dine er så vil motparten oppfatte kun 7% av ordene dine. 37% av det den oppfatter er ditt stemmeleie. Hele 56% er kroppsspråket ditt. Om du da liker tur buksene dine eller ikke, vil med andre ord i stor grad oppfattes ut i fra hva du forteller med kroppsspråket ditt. Om kroppsspråket ditt ikke avstemmer med det du sier med ord og stemmeleie, vil ikke motparten tro på noe av det du sier.

Så med andre ord. Det er smart å lære litt videre, og litt inngående hvordan du kan lese andre og ikke minst kontrollere ditt kroppsspråk. Dette er faktisk en kunst!

Nærhet

Ta hensyn til hvordan fysisk nær noen er til deg. Jo nærmere de er, jo varmere de tenker på deg. Hvis du flytter litt nærmere dem, flytte de litt lenger bort? Det betyr at de ikke vil at samspillet skal være noe mer personlig enn det allerede er. Hvis de ikke flytter lenger unna, da de er mottakelige. Og hvis de svarer ved å få enda nærmere deg, de sannsynligvis virkelig liker deg eller er svært komfortabel rundt / av deg.

Det er verdt å merke seg at personlige plass er kulturelt, husk at det som regnes tett i ett land er langt borte i en annen

Se deres hode posisjon.

Altfor skrå hoder er enten en potensiell tegn på sympati, eller hvis en person smiler mens du vipper hodet, de blir leken og kanskje til og med.

Senket hodene indikerer en grunn til å skjule noe. Ta oppmerksom hvis noen senker hodet. Hvis det er når han blir komplimentert, kan han være sjenert, skamfull, sjenert, holde avstand fra den andre personen, i vantro, eller tenker til seg selv. Hvis det er etter en forklaring, så han kan være usikker på om det han sa var riktig, eller kunne være reflekterende. Det bør bemerkes at noen kulturer ser dette som et tegn på respekt.

Cocked hoder bety at de er forvirret eller utfordre deg, avhengig av deres øyne, øyenbryn og munn bevegelser. Tenk på hvordan en hund litt cocks sitt hode når du gjør en morsom støy.

 Se dem i øynene.

Folk som ser ut til sidene mye er nervøs, liggende, eller distrahert. Men hvis en person ser bort fra høyttaleren, det godt kunne være en trøst skjerm eller indikere underdanighet. Ser på skjeve betyr vanligvis at personen er mistenksom eller overbevist.

Hvis noen ser ned på gulvet mye, er de sannsynligvis sjenert eller engstelig. Folk har også en tendens til å se ned når de blir sinte, eller prøver å skjule noe følelsesmessig. Folk er ofte tenker og føler ubehagelige følelser når de er i ferd med å stirre på bakken.

Noen kulturer mener at å se på noen i øynene er et tegn på mangel på respekt, eller gjøres kun med nære venner eller familie, så dette kan forklare hvorfor noen er å unngå øyekontakt med deg.

Utvidede pupiller bety at personen er interessert. Husk imidlertid at mange stoffer føre elevene til å utvide seg, inkludert alkohol, kokain, amfetamin, MDMA, LSD og andre. Ikke feil å ha et par drinker for attraksjon.

Hvis deres øyne synes fokusert langt unna, indikerer at vanligvis at en person er i dype tanker eller ikke lytter

Se om de speiler deg

Hvis noen etterligner kroppens språk dette er en veldig ekte tegn på at de prøver å etablere kontakt med deg. Prøv å endre kroppen din posisjon her og der. Hvis du finner ut at de endrer deres på samme måte, de er speiling

Sjekk armene.

Personer med korslagte armer nærmer seg sosial innflytelse. Selv om noen mennesker bare krysse armene som en vane, kan det tyde på at personen er (litt) reservert, ukomfortabel med sitt utseende (selv bevisst og prøver å dekke det), eller bare prøver å skjule noe på skjorten sin. Hvis armene er krysset mens føttene er skulderbredde eller bredere hverandre, er dette en posisjon av styrke eller autoritet.

Hvis de er å gni hendene sammen eller annen måte berøre sin egen kropp, kan de være en trøst selv (som betyr at de ikke nyter dagens situasjon).

Hvis noen hviler armene bak nakken eller hodet, de er åpne for hva som blir diskutert eller bare laid back generelt.

Hvis hendene er på hoftene, kan de vente, utålmodig eller bare sliten.

Hvis hendene er lukket eller bet, kan de være irritert, sint eller nervøs.

Vær oppmerksom på nervøse bevegelser:

Hvis noen børster håret tilbake med sine fingre, kan dette være preening, en vanlig gest hvis personen liker deg, eller deres tanker om noe konflikt med ditt. De kan ikke stemme dette. Hvis du ser hevet øyenbrynene i løpet av denne tiden, kan du være ganske sikker på at de er uenige med deg.

Hvis personen bruker briller, og er stadig presser dem opp på nesen igjen, med en liten rynke, kan det også tyde på at de er uenige med hva du sier. Se å sørge for at de presse opp sine briller med en hensikt, ikke tilfeldig justere dem. Se etter skyve på felgen med to fingre, eller en ekstra bevegelse av vrir på siden av sine briller. De rynke eller hevet øyenbrynene bør tipse deg. (Merk:.. En rynke kan også indikere øynene, og konstant re-justering av briller kan være et resultat av en dårlig passform Den særtrekk er om de ser direkte på deg mens du gjør det)

Senket øyenbrynene og myste øyne illustrerer et forsøk på å forstå hva som blir sagt eller tenkt på. Det er vanligvis skeptisk. Dette er forutsatt at de ikke prøver å observere noe som er langt unna.

Se deres føtter:

En rask tapping, flytting av vekt, at de leer på ett ben, eller bevegelse av foten oftest bety at personen er utålmodig, spent, nervøs, redd, eller skremt.

Betydningen av hvor føttene peker kan vanligvis være ett tegn på hvor de ønsker å være. Hvis du snakker og de er tappe sine føtter vekk fra deg og mot døren, er dette en indikasjon på et de ønsker om å forlate møtet. Slow shuffling indikerer kjedsomhet med dagens situasjon.

Merk dog at noen personer med ADHD vil stadig riste på bena. Det betyr ikke noe, det er helt ubevisst, og mens eksentrisk, er det vanskelig å stoppe. Noen mennesker kan også gjøre det av gammel vane.

Hvis personen sitter, betyr føtter krysset ved anklene de er generelt rolig.

Hvis en person mens den står, prøver å holde føttene svært tett sammen, betyr det sannsynligvis at de prøver å være "riktig" på noen måte

Noen mennesker kan peke føttene til retningen av hvor de ønsker å gå eller noen ganger sin interesse. Så hvis den peker på deg, kan han / hun være interessert i deg. Greit å vite på en første date😉

 

Siste tips og advarsler

 

 • Det er viktig å ikke dømme en person utelukkende av deres kroppsspråk.
 • Ta personens kultur og tro i betraktning.

 • Alltid vurdere at en persons kroppsspråk kan bli påvirket av en medisinsk tilstand.

 • Du bør ikke isolere deg selv ved stadig å undersøke kroppsspråk når vi samhandler med mennesker. Ellers er det ingen grunn til å få et sosialt overtaket uansett. Dette er lammelse av analysen

 • Husk at hver person har sin egen unike kroppsspråk kalt baseline atferd. Vær spesielt oppmerksom på endringer i kroppsspråk i stedet for kroppsspråk selv.

 • Se din egen kroppsspråk, se hva meldingen du gir av.