12. okt, 2020

Hva har Covid 19 gjort for deg?

Det er ett gammelt ordtak som sier at «du kjenner ikke dine familiemedlemmer, før du har gått igjennom et arveoppgjør med dem» En pandemi vil gjøre samme nytten etter min mening. En krise som vi har vært igjennom, vil vise mange sider ved din personlighet, som ikke ellers vil komme til syne.

Jeg tenker at for mange rundt meg, har Covid 19 på mange vis vært en velsignelse. Jeg har observert venner med barn, der de med to eller tre barn løper og stresser seg helseløse. Alle barna har hatt to og tre aktiviteter hver. Tidsklemma er total, og hjerteinfarkt er nært forestående for mange av oss.

Nye undersøkelser viser at hjerte og karsykdommer har blitt redusert masse etter at vi fikk Covid 19. Om dette kommer av at mange ikke måtte løpe til og fra kontoret vites ikke. Eller at man skulle klare å rekke hjem fra jobb, før barnehager stengte? At man ikke skulle løpe mellom tre idretter på samme dag har kanskje hjulpet. Mange eksperter mener at hjemmekontor er en av hovedfaktorene til hvorfor hjerte og karsykdommene reduseres så kraftig om dagen. Vi stresser mindre, sitter mindre i kø, og tar mer vare på oss selv.

Jeg ser veldig mange i mitt nettverk er sprekere enn noensinne etter Covid 19. De har endelig kommet seg over dørstokken for å gå turer eller jogge. Jeg tror mange som før har vært utslitt etter en lang dag på kontoret, og ikke minst stresse seg i hjel tur- retur jobben for å rekke 15 ærender ikke sitter i samme situasjon. Når arbeidsdagen er slutt har kanskje barna bare en idrett istedenfor tre, og mor har faktisk overskudd til å ta på seg joggeskoene for å ta en tur for seg selv på asfalten.

Jeg har hørt om mange, og derav tre av mine nærmeste venninner var på randen av skilsmisse som er på en helt annen plass i dag. Det de trengte som par, var kanskje at far eller mor ikke skulle være på sosiale tilstelninger hver eneste helg, men kanskje være sammen. I en tid der mange ble låst inne i en boble og de skulle være sammen hele tiden, var det mange som husket hvorfor de en gang forelsket seg i den andre personen.

På en annen måte har ekstremt mange, inkludert meg selv mistet jobben i denne perioden. Det jeg liker å tenke i slike situasjoner, er at når en dør lukker seg, så vil det alltid åpne seg tre nye dører. De dørene er stort sett alltid bedre enn der du var. Jeg har også flere venninner og bekjente som endte opp i ett brudd i forholdet de var i. Som en venninne av meg sa senest på sist lørdag; «Jeg må si jeg fikk meg litt av ett sjokk da jeg fant ut av hvordan personlighet min kjæreste egentlig hadde når vi var låst inne bare han og jeg»

Det er ett gammelt ordtak som sier at «du kjenner ikke dine familiemedlemmer før du har gått igjennom et arveoppgjør med dem» En pandemi vil gjøre mye samme nytten etter min mening. En krise som vi har vært igjennom vil vise mange av dine personlighetssider som ikke ellers vil komme til syne. Hvor egoistisk er du? Hvor mye bryr du deg om andre? Er du villig til å risikere din egen helse for andre? Hvor samarbeidsvillig er du? Hvor flink er du til å omstille deg til nye omgivelser? Hvor mye er du villig til å gjøre for at andre skal ha det bra opp i en slik situasjon?

Man kan se det når man kommer opp i en trafikkulykke, og som jeg pleier å si når jeg har holdt store kurs innen 1. hjelp; så vet du aldri hvem du er før du står i en slik situasjon. Når du kommer til ulykkesstedet vil du se at uansett hvor godt forberedt vi er med kurs og utdannelse vil noen «fryse til» og ikke klare å gjøre noe, mens andre i en nødsituasjon vil starte å delegere og handle for å redde liv. Det samme kan vi se på de selskapene og sjefene vi har i samfunnet. Du kan se noen selskaper går ut med til sine ansatte, at de skal gjøre alt for at de ansatte skal beholde jobben. De skal heller gå i minus i tre år fremover, enn å kvitte seg med de ansatte. Andre selskaper bruker dette definitivt til å rense opp i rekkene. De følger ikke arbeidsmiljøloven på noen punkter, de permitterer ikke etter ansiennitet eller andre viktige regler. De permitterer og sier opp de ansatte etter hvem ledelsen vil bli kvitt.

Titt rundt deg, observer og register hvordan de ulike arbeidsgiverne og de rundt deg handler i disse dager. Personlig mener jeg vi kan lære vanvittig mye om selskapene og de vi har rundt oss ved å observere i disse dager. I slike tider som under en pandemi vil selskapenes og menneskenes sanne natur alltid komme til overflaten.

Observer deg selv ikke minst, for en ting er helt sikkert. Du vil kunne lære umåtelig mye om deg selv og din egen natur under denne pandemien. Liker du ikke det du ser, så er det ingen tid som er mer riktig enn nå, til å ta tak i seg selv. Vi kan ikke fikse andre, og vi kan ikke fikse de selskapene som ikke setter den ansatte i sentrum. Om du ser selskaper som kun setter selskapets overskudd i sentrum, så hold deg unna dem under neste søknadsrunde. Om du oppdager venner eller at din kjæreste er av en natur du ikke kan akseptere med ditt eget livssyn, så bør du kanskje prioritere tiden din på andre fremover. Om du har oppdaget at du selv har en personlighet du ikke selv liker, så ta tak i deg selv.

Pandemiklem fra meg