17. feb, 2020

Motivasjonstips 3

Du må ville det nok – og ta en beslutning ….

Du har sikkert hørt dem... Jeg vil så gjerne slutte å røyke, jeg vil så gjerne bli slankere...

Ikke sett deg ned å sture eller furte fordi du ikke fikk det til. Det at du ikke når målene dine, er bare nok en grunn til at du i 2020 forteller deg selv at du ikke er god nok. Vi vet at en av de tingene som skaper god selvfølelse for folk er å nå egne mål. Følelsen av å få til noe, eller følelsen av å nå det målet du setter for deg selv. Da ønsker jeg å gi deg en liten oppskrift på hvordan du skal nå de målene du faktisk setter deg.

Det er lett å komme med innvendinger, som f.eks.:

  • Det er vel egentlig ikke så viktig akkurat nå …?
  • Jeg er ikke helt opplagt i dag …
  • Dette blir for vanskelig akkurat nå …
  • Dette vil ta altfor lang tid for meg …
  • Trenger jeg virkelig dette…

Dette er motkreftene i deg som forsøker å ta over. Du må ta et valg: enten å gjøre det du har bestemt deg for (fordi det er dette du egentlig vil), eller å la være (fordi du egentlig ikke vil det nok).

Det er en del forskning på dette å nå målene sine, eller gjøre store endringer i livet ditt. Du må faktisk ville ha den endringen i livet ditt. En annen faktor er at nyere forskning viser en spennende ting på hvorfor vi klarer i visse tilfeller å holde på endringene i livet.

Vi klarer å holde på de endringene vi gjør med helse og kosthold, om det gamle alternativet er signifikant værre. Selv så sluttet jeg å røyke for ett par år siden. Jeg hadde aldri hatt spesielt lyst til å slutte, og derfor fikk jeg det heller aldri til. Det faktum at det var godt å røyke, var større enn det faktum at det var potensielt farlig.

Jeg fikk beskjed om at jeg hadde påbegynnende kols i en alder av 36. Det var heller ikke spesielt skummelt. Det var heller det øyeblikket jeg skulle gå opp Galløpiggen, og jeg lå på alle fire helt i starten av løypa. Jeg kjente på det faktum at jeg ikke klarte å puste på grunn av røyken. Det faktum at jeg hadde jogget hele ruten to ganger før, var en bekreftelse på hvor raskt jeg hadde blitt dårlig. I dette tilfellet var da alternativet med å fortsette å røyke, mye værre enn å ha en tilværelse uten den digge røyken. Med andre ord så klarte jeg å slutte.

Så når man ser på dette tenker jeg at du skal sette deg ett mål for hva du vil, eller hvor du vil i livet. Gjøre de store endringene, men ha det helt soleklart for deg hvordan alternativet, med å ikke fortsette med denne endringen kan være ett værre alternativ.

Klem fra meg