29. jan, 2020

Motivasjonstips 2

Visualiser at du lykkes

Jeg har gjort en del spennende, men også veldig skumle ting i min karriere. Noen har kanskje fått med seg at jeg har holdt en del foredrag. Dette bildet er fra det skumleste oppdraget jeg har hatt. Jeg kjenner faktisk at det varmer i brystet av stolthet når jeg ser på det. 

Jeg har holdt mange spennende foredrag rundt i Norge for blant annet DNB, Loreal, vært konferansier for Grûndermessene rundt i Norge. Det mest spennende oppdraget jeg har hatt hittill var når jeg skulle være konferansier i Den Norske Opera under det internasjonale Seed forumet. OG jeg skulle holde hele showet på Engelsk!

Eneste måten man kan få til slike ekstremsport oppdrag er å være overbevist om at du kommer til å klare dette med letthet. Litt nerver er bare bra, men trikset er å kunne det du skal si, bære deg selv med stolthet, og ikke minst visualisere dusinvis av ganger hvordan du kommer til å naile oppdraget.

Det å forsøke å visualisere målet, eller hvordan det blir når du har oppnådd det du vil, er en lur strategi. Det sies at vår menneskelige hjerne ikke kan se forskjell på det du visualiserer og det du opplever. Mye forskning ligger bak det å visualisere, og når du gjør det (ser for deg resultatet), så planter du oppnåelsen av det du ønsker i underbevisstheten din – noe som gjør at du lettere vil kunne nå målet ditt.

Mange idrettsutøvere bruker visualisering og mentale øvelser før konkurranser. Stjerner som Marit Bjørgen, Aksel Lund-Svindal og Thor Hushovd visualiserer både treningsøkter og viktige konkurranser. De ser løypa for sitt indre, går nøye gjennom hver bakke og sving, og bestemmer seg for hvordan de skal legge opp løpet og hvor de skal sette inn støtet. De ser for seg hvordan de slår konkurrentene sine. Og så gjør de nettopp det.

Vi tror at alle kan oppnå bedre resultater dersom de klarer å visualisere hvordan de skal handle i ulike situasjoner, og hvordan de skal lykkes. Visualisering handler om å lage mentale bilder av en ønsket situasjon. Lukk øynene og se for deg at du har nådd målet ditt, og kjenn på den gode følelsen du får i kroppen når du har oppnådd dette.

 

Håper dette kan hjelpe deg ved neste korsvei du skal noe skummelt;)

 

Stor klem fra meg