27. aug, 2019

Å kunne lese Kroppsspråk gir deg ett fortrinn i alle situasjoner, her er din enkle guide

Har du noen gang sittet i ett kundemøte, og lurt på om kunden liker deg eller ikke? Om du kan lese kroppsspråket til personen foran deg, så lurer du ikke lenger. Du vet det! Du kan lese om din kunde lyver, du kan lese om din kunde liker deg. Du kan lese om kunden helst vil løpe ut av kundemøte, eller om personen syntes du er total uinteressant. Det som er mer spennende å tenke på, er at ditt kroppsspråk blir tolket av motparten. De som ikke vet hvordan de leser kroppsspråk vil allikevel oppfatte signalene dine med underbevisstheten. Dette gjelder om du sitter i ett jobbintervju, om du sitter rundt ett bord med venner, eller om du sitter i ett kundemøte.

Flaks for deg så skal jeg fortelle deg alle hemmelighetene. Grunnen til at jeg har vært en av de beste innen salg i alle år, er at jeg har studert dette faget. Jeg har pugget på det, og ikke minst øvet meg på dette i praksis ute hos kunden.

Å lese kroppsspråk er selvsagt ikke en eksakt vitenskap, men følgende ti kroppslige tegn kan avsløre hva en person egentlig mener om deg eller situasjonen:

1. Hevede øyenbryn: Bekymring, overraskelse eller frykt kan få  folk til å heve øyenbrynene sine. Så hvis noen gir deg komplimenter for din nye frisyre eller lekre antrekk med hevede øyenbryn, er det ikke sikkert at personen er helt oppriktig.

2. Stemmeleiet: Stemmebruken din viser graden av interesse. Når en samtale begynner, får gjerne spente kvinner en slags syngende stemme, mens menn ofte blir en smule mørkere i stemmeleiet. Stadig skiftende stemmeleie tyder på interesse. 

3. Øyekontakt: Når du ser noen i øynene, gjør det noe med deg. En skummel fremmed som ser deg i øynene kan fremkalle frykt, men stirrer en du er forelsket i på deg, kan det skape tenning og romantikk. Eller tydde på vennskap og tillit. 

4. Løgn: I et forsøk på å virke ekstra ærlig, vil noen løgnere målrettet holde blikket en touch for lenge, slik at det blir litt ubehagelig.

5. Kryssede ben: Det signaliserer at folk er mentalt, følelsesmessig og fysisk lukket, noe som kan bety at de er mindre tilbøyelige til å endre posisjon i en forhandling.

6. Speilet kroppsspråk: Når to personer speiler hverandres kroppsspråk føler man gjerne en form for samhørighet. 

7. Smilet:  Et ekte smil kommer som regel med små smilerynker rundt øynene. Når du er falsk, så kommer ikke smilerynkene frem.

8. Latter: Noen som er mottakelige for din humor er mest sannsynlig interessert i deg. Latter signaliserer et ønske om et forhold, det være seg platonisk, romantisk eller vennskapelig. 

9. Tegn på lederskap: Det inkluderer en oppreist holdning, målrettet gange, tydelige håndbevegelser og generelt en åpen og ekspansiv kroppsholdning.

10. Risting på foten/skjelvende ben: Et ustø ben eller risting på foten kan signalisere angst og/eller irritasjon.

 

Om du da sitter i ett jobbintervju, ett kundemøte, på en date eller i en vennemiddag. Tenk på hva de prøver å fortelle deg. Husk at når den andre parten tolker deg, og ikke minst hva du oppfatter av hva den andre sier så er delingen slik.

Når du skal fortelle motparten om hvor bra de nye tur buksene dine er så vil motparten oppfatte kun 7% av ordene dine. 37% av det den oppfatter er ditt stemmeleie. Hele 56% er kroppsspråket ditt. Om du da liker tur buksene dine eller ikke, vil med andre ord i stor grad oppfattes ut i fra hva du forteller med kroppsspråket ditt. Om kroppsspråket ditt ikke avstemmer med det du sier med ord og stemmeleie, vil ikke motparten tro på noe av det du sier.

Så med andre ord. Det er smart å lære litt videre, og litt inngående hvordan du kan lese andre og ikke minst kontrollere ditt kroppsspråk. Dette er faktisk en kunst!

Nærhet

Ta hensyn til hvordan fysisk nær noen er til deg. Jo nærmere de er, jo varmere de tenker på deg. Hvis du flytter litt nærmere dem, flytte de litt lenger bort? Det betyr at de ikke vil at samspillet skal være noe mer personlig enn det allerede er. Hvis de ikke flytter lenger unna, da de er mottakelige. Og hvis de svarer ved å få enda nærmere deg, de sannsynligvis virkelig liker deg eller er svært komfortabel rundt / av deg.

Det er verdt å merke seg at personlige plass er kulturelt, husk at det som regnes tett i ett land er langt borte i en annen

Se deres hode posisjon.

Altfor skrå hoder er enten en potensiell tegn på sympati, eller hvis en person smiler mens du vipper hodet, de blir leken og kanskje til og med.

Senket hodene indikerer en grunn til å skjule noe. Ta oppmerksom hvis noen senker hodet. Hvis det er når han blir komplimentert, kan han være sjenert, skamfull, sjenert, holde avstand fra den andre personen, i vantro, eller tenker til seg selv. Hvis det er etter en forklaring, så han kan være usikker på om det han sa var riktig, eller kunne være reflekterende. Det bør bemerkes at noen kulturer ser dette som et tegn på respekt.

Cocked hoder bety at de er forvirret eller utfordre deg, avhengig av deres øyne, øyenbryn og munn bevegelser. Tenk på hvordan en hund litt cocks sitt hode når du gjør en morsom støy.

 Se dem i øynene.

Folk som ser ut til sidene mye er nervøs, liggende, eller distrahert. Men hvis en person ser bort fra høyttaleren, det godt kunne være en trøst skjerm eller indikere underdanighet. Ser på skjeve betyr vanligvis at personen er mistenksom eller overbevist.

Hvis noen ser ned på gulvet mye, er de sannsynligvis sjenert eller engstelig. Folk har også en tendens til å se ned når de blir sinte, eller prøver å skjule noe følelsesmessig. Folk er ofte tenker og føler ubehagelige følelser når de er i ferd med å stirre på bakken.

Noen kulturer mener at å se på noen i øynene er et tegn på mangel på respekt, eller gjøres kun med nære venner eller familie, så dette kan forklare hvorfor noen er å unngå øyekontakt med deg.

Utvidede pupiller bety at personen er interessert. Husk imidlertid at mange stoffer føre elevene til å utvide seg, inkludert alkohol, kokain, amfetamin, MDMA, LSD og andre. Ikke feil å ha et par drinker for attraksjon.

Hvis deres øyne synes fokusert langt unna, indikerer at vanligvis at en person er i dype tanker eller ikke lytter

Se om de speiler deg

Hvis noen etterligner kroppens språk dette er en veldig ekte tegn på at de prøver å etablere kontakt med deg. Prøv å endre kroppen din posisjon her og der. Hvis du finner ut at de endrer deres på samme måte, de er speiling

Sjekk armene.

Personer med korslagte armer nærmer seg sosial innflytelse. Selv om noen mennesker bare krysse armene som en vane, kan det tyde på at personen er (litt) reservert, ukomfortabel med sitt utseende (selv bevisst og prøver å dekke det), eller bare prøver å skjule noe på skjorten sin. Hvis armene er krysset mens føttene er skulderbredde eller bredere hverandre, er dette en posisjon av styrke eller autoritet.

Hvis de er å gni hendene sammen eller annen måte berøre sin egen kropp, kan de være en trøst selv (som betyr at de ikke nyter dagens situasjon).

Hvis noen hviler armene bak nakken eller hodet, de er åpne for hva som blir diskutert eller bare laid back generelt.

Hvis hendene er på hoftene, kan de vente, utålmodig eller bare sliten.

Hvis hendene er lukket eller bet, kan de være irritert, sint eller nervøs.

Vær oppmerksom på nervøse bevegelser:

Hvis noen børster håret tilbake med sine fingre, kan dette være preening, en vanlig gest hvis personen liker deg, eller deres tanker om noe konflikt med ditt. De kan ikke stemme dette. Hvis du ser hevet øyenbrynene i løpet av denne tiden, kan du være ganske sikker på at de er uenige med deg.

Hvis personen bruker briller, og er stadig presser dem opp på nesen igjen, med en liten rynke, kan det også tyde på at de er uenige med hva du sier. Se å sørge for at de presse opp sine briller med en hensikt, ikke tilfeldig justere dem. Se etter skyve på felgen med to fingre, eller en ekstra bevegelse av vrir på siden av sine briller. De rynke eller hevet øyenbrynene bør tipse deg. (Merk:.. En rynke kan også indikere øynene, og konstant re-justering av briller kan være et resultat av en dårlig passform Den særtrekk er om de ser direkte på deg mens du gjør det)

Senket øyenbrynene og myste øyne illustrerer et forsøk på å forstå hva som blir sagt eller tenkt på. Det er vanligvis skeptisk. Dette er forutsatt at de ikke prøver å observere noe som er langt unna.

Se deres føtter:

En rask tapping, flytting av vekt, at de leer på ett ben, eller bevegelse av foten oftest bety at personen er utålmodig, spent, nervøs, redd, eller skremt.

Betydningen av hvor føttene peker kan vanligvis være ett tegn på hvor de ønsker å være. Hvis du snakker og de er tappe sine føtter vekk fra deg og mot døren, er dette en indikasjon på et de ønsker om å forlate møtet. Slow shuffling indikerer kjedsomhet med dagens situasjon.

Merk dog at noen personer med ADHD vil stadig riste på bena. Det betyr ikke noe, det er helt ubevisst, og mens eksentrisk, er det vanskelig å stoppe. Noen mennesker kan også gjøre det av gammel vane.

Hvis personen sitter, betyr føtter krysset ved anklene de er generelt rolig.

Hvis en person mens den står, prøver å holde føttene svært tett sammen, betyr det sannsynligvis at de prøver å være "riktig" på noen måte

Noen mennesker kan peke føttene til retningen av hvor de ønsker å gå eller noen ganger sin interesse. Så hvis den peker på deg, kan han / hun være interessert i deg. Greit å vite på en første date😉

 

Siste tips og advarsler

 

  • Det er viktig å ikke dømme en person utelukkende av deres kroppsspråk.
  • Ta personens kultur og tro i betraktning.

  • Alltid vurdere at en persons kroppsspråk kan bli påvirket av en medisinsk tilstand.

  • Du bør ikke isolere deg selv ved stadig å undersøke kroppsspråk når vi samhandler med mennesker. Ellers er det ingen grunn til å få et sosialt overtaket uansett. Dette er lammelse av analysen

  • Husk at hver person har sin egen unike kroppsspråk kalt baseline atferd. Vær spesielt oppmerksom på endringer i kroppsspråk i stedet for kroppsspråk selv.

  • Se din egen kroppsspråk, se hva meldingen du gir av.