17. jun, 2019

Klarer du å gjennkjenne de fem hersketeknikkene?

Mange kvinner og menn opplever hersketeknikker i det daglige på arbeidsplassen.

Noen har kanskje en mor eller far som utøver hersketeknikker. 

Jeg har selv opplevd det ved tidligere arbeidsplasser, og har flere venner og bekjente som opplever dette daglig med ektefellen, sjefen eller andre rundt seg. Jeg har faktisk selv sittet som eneste kvinnen i flere ledergrupper. Jeg har selvfølgelig opplevd situasjonen på bildet.

Det er drenerende, det er psykisk belastende, det er ikke noe du bør utsette deg for over tid. Dette er noe som vil ødelegge deg med tanke på både din selvfølelse og din selvtillitt. Du ender rett og slett opp som en usikker og mindre utgave av deg selv. Dette er ikke noe du ønsker å utsette deg for, om du ikke må det.

Hersketeknikker er metoder personer eller grupper kan bruke for å indirekte herske over eller ydmyke andre. Lær hvordan du kan gjenkjenne dem, hvordan du kan gjenkjenne en typisk hersker, og hvordan du takler dem!

 

Berit Ås' definisjon av de fem hersketeknikkene

 

Usynliggjøring

  • Usynliggjøring foregår når individer blir bortglemt, forbigått eller «overkjørt».

Latterliggjøring

  • Latterliggjøring foregår når individers innsats blir hånet, ledd av eller sammenlignet med dyreatferd.

Tilbakeholdelse av informasjon

  • Tilbakeholdelse av informasjon foregår når individ av gruppe A, som en selvfølgelighet, henvender seg til andre individer av gruppe A,

  • og individer av gruppe B ikke gis informasjon

Fordømmelse uansett hva du gjør

  • Enten er du for passiv, eller så er du for pågående. Også kalt dobbelstraffing.

Påføring av skyld og skam

  • Påføring av skyld og skam skjer gjennom latterliggjøring, ydmykelser, blottstillelse og ærekrenking.

 

Er du en hersketype, eller har du en slik til sjef, mann, kone, far eller mor?????

Hersketyper

Gledesdreperen: Du foreslår ting, men alt er galt med ideene dine. Gledesdreperen bruker unnskyldningar som: «Vi har ikke penger», «du er veldig ny her», eller «dette har vi prøvd før». Og gledesdreparen har ingen alternative forslag heller.

Helgenen: Oftast ei kvinne. Hun har jobbet på arbeidsplassen i alle år og kjenner alle koder og alt sladder. Hun jobber hele tiden, ofte overtid. Kanskje oppdager hun feil og mangler ved arbeidet ditt, og «må» gjøre helt «nødvendige» endringer på overtid. Då sier hun at hun ikke bare må gjøre sin egen jobb, men din også.

Bølla: Ofte en mann. Han slenger rund seg med ukvemsord og er ofte vulgær og plump. Han kan gjøre pussige brå ting, som å reise seg fra møtet og slenge med stolen. Noen ganger truer han, og han bruker splitt-og-hersk-teknikkar for å kontrollere andre.

Flørteren: Han har et godt øye til damene, og slik kommer han seg unna. Men han kan gå fra å være en herlig flørt til å bli en trakasserer. En måte kan være at han roser arbeidet ditt, for så å rose utseendet ditt på en uønsktet seksuell måte.

Dragen: En kvinne. Ho ligner på bølla, men er mer subtil. Hun er diskré i kroppsspråket, men flink til å bruke blikket. Noen ganger legger hun ut diskré sladder. Hun er vanskelig å ta igjen på, fordi alt er veldig subtilt.

Den kokette: Den kokette kvinne spiller ofte på femininitet. Hun kommer ofte for sent, men har alltid ei unnskyldning. På denne måten holder hun andre i grepet sitt, andre som må vente til hun er på plass.

Den glade: Han smiler og ler hele tiden, og det gjør at han er vanskelig å kritisere. Ofte bagatelliserer han. Han kan også overvurdere ting, og setter gjerne i gang ett prosjekt uten å ha virkelighetssans.

Verdensmesteren: Noen ganger også kalt en besserwisser. Denne personen har sett alt, vet alt og har gjort alt. Brukar ofte innledninger som «det er jo...» og «som vi vet...» Verdensmesteren tar ofte poengene dine etter at du har sagt de, og klarar på et vis å vri det til at de er hans.

Kontrolløren: Han er svært opptatt av detaljar. Om du forsøker å argumentere med han og ikke klarer å ramse opp all statistikken, faller argumentet ditt.

Det viktigste er at du ikke blir i situasjonen, at du ikke lar deg bli ødelagt. Du kan ikke la noen skade deg til å bli en mindre versjon av deg selv!

Slik takler du en hersketype:

1) Hold hodet kaldt

Dersom du møter hersketeknikkene på en svært nøktern og saklig måte, vil den som utøver teknikken erfare at dette har liten effekt på deg. På denne måten kan du bidra til å gjøre deg selv uangripelig.

2) Analyser

Forsøk å analysere hvilke teknikker som blir anvendt – det være seg himlende blikk, ufint språk, hånlig latter, uønsket kroppskontakt eller uforskammet kroppsspråk.

3) Unngå personangrep

Forsøk å ikke gå inn på personangrep. Dette vil bare føre til at vedkommende som utøver hersketeknikkene oppnår det de ønsker. Intensjonen bak er gjerne å skape usikkerhet og få deg ut av balanse.

4) Spør vedkommende om kroppsspråket

Spør gjerne hva den som utøver hersketeknikken faktisk mener med blikket hun eller han sender deg. Denne konfrontasjonen bør du håndtere på en så rolig og nøktern måte som overhodet mulig. Den som utøver disse teknikkene er nødvendigvis ikke alltid så bevisst på hvordan dette oppleves.

5) Snakk med noen

Ta gjerne opp problemet med din nærmeste leder eller verneombudet. Trakassering er et brudd på både likestillingsloven, diskrimineringsloven og arbeidsmiljøloven.

6) La deg ikke psykes ut

Husk at det ikke er deg det er noe galt med – la ikke den som utøver hersketeknikkene psyke deg ut.

7) Speil Situasjonen

 

Om dette kan hjelpe ett eneste menneske ut av en dårlig situasjon,så blir jeg ekstremt glad. Vær snill og del denne, så kan vi sammen hjelpe de vi kjenner ut av uholdbare situasjoner.