11. mar, 2019

Hva er likheten mellom oppdragelse av hunder, barn og drive ansatte til å levere gode resultater?

Det er mange som føler at jeg spytter i kirken ved å si at det er noen likheter med dette i det hele tatt.

Jeg har faktisk fått beskjed at jeg må vente til jeg får barn selv, eller hund selv, eller til jeg blir leder selv... når jeg kommer med slike absurde påstander.

Nå har jeg både barn, en hund, og jeg jobber som leder. Ungene mine er veloppdragne, mine selgere gir meg tilbakemeldinger på at de er såå glade for at nettopp jeg er deres leder, og jeg har en hund som klarer å oppføre seg. Det vil si ikke bjeffe i utide og være snill med barn. Barna mine er av typen som er meget opptatt av rettferdighet. Det jeg har jobbet med, er at de skal være høflig og snille mot andre mennesker. Jeg tror man kommer langt med god gammeldags folkeskikk.

Jeg har tro på en meget grunnleggende ting når det gjelder å ha fornøyde ansatte, en veloppdragen hund og snille barn.

Ta dem på fersken i å gjøre gode ting, så ofte som mulig!

Når man tar folk på fersken i å gjøre noe positivt, gir du mottageren oppmerksomhet. Ettersom alle ønsker oppmerksomhet, vil dette være noe mottageren vil prøve å gjenta.

Det å ta dine barn/ hunder/ ansatte i å gjøre noe negativt kan gi store følger. Nå snakker jeg ikke om den ene gangen noe faktisk skjedde, men faktisk lete etter feil og mangler. Jeg må si jeg ser det alt for ofte. De topplederne som kontunuerlig leter etter at de ansatte under har feilet. Som objektet under vil man føle på følelsen av å bli forfulgt, føle på kontinuerlig følelsen av redsel for å tråkke feil.

Hva skje med det andre hodet som vet at det er greit å gjør feil? Det hodet som prøver å tenke kreativt for å lokke frem mer ros. Det hodet som tenker i positive baner. Det hodet til en ansatt, en hund eller ett barn som gjør positive ting for å få mer ros? Det er ett hode som ikke går med frykt i kroppen. Ett hode som ikke går med ett høyt nivå av adrenalin og kortisol?  Det er ansatte, barn og hunder som er mindre syke, og som er motivert av positivitet og glede. Glede er igjen bevist for å være motivasjonsfaktor nummer en for å skape bedre resultater, og for å skape raskere resultater.

Med andre ord; Om du har en hund, om du har barn og om du har ansatte under deg kan du velge om du vil skape vinnere med glede i blikket, eller tapere med frykt i blikket. Spørsmålet er bare om du som deres front figur tar dem i på fersken i å gjøre positive eller negative gjerninger.