8. jan, 2019

Blir 2019 året med glede for deg?

Være eller ikke være? Glede eller arbeidsglede?

Hva ønsker du at 2019 skal bringe til deg? Alt for mange jeg møter på min vei har gjerne sittet i samme situasjon, med den samme gamle elendige gubben/ kjærringa, den samme gamle kjipe jobben. Hver dag har du jobbet på den samme plassen de siste 15 årene, og det er kanskje ikke som om du er demotivert. Du bare hadde ikke noe mer å lære, for fem år siden. Du har blitt, fordi det er komfortabelt. Det er så mange som kommer til meg og klager for sjette året på rad over forholdet de er i. Hvor dårlig sex dere har, spenningen og kommunikasjonen er borte....

Skal du VIRKELIG la det tralte a gårde enda ett år? Skal du bruke enda ett år av din verdifulle tid på denne jord på en jobb, som ikke gir deg glede eller utfordring, eller i ett forhold som ikke gir deg de gledene du trenger eller ønsker?

Jeg setter ned foten for dere alle sammen, og sier nei. Nei, du skal ikke la livet kjøre a gårde. Plutselig sitter du der i en alder av 58 og tenker at, då må du bare holde ut de siste 9 årene. Det er nytteløst å bytte nå uansett. Har du latt det gå så langt. Du har allerede sittet 5 eller 10 år for lenge der du er.... Tenk på dine arbeidskolegaer eller gubben/ konen din som sitter med ett menneske som ikke setter pris på dem eller det de er i livet ditt?

Tenk tilbake på en situasjon hvor du følte at prestasjonen din var på topp. En situasjon hvor utfallet var godt over middel, på sitt beste noensinne.

Jeg er villig til å vedde en finere middag med deg om at du jobbet med noe meningsfullt som du likte, noe som gjorde deg glad. Korrekt? Visste du at mennesker som jobber i frivillige organisasjoner eller i større politiske organisasjoner er mer lojale mot sine arbeidsgivere enn hos generelle private arbeidsgivere? Jeg jobbet en periode i en større organisasjon. Arbeidsgleden og positiviteten ovenfor denne arbeidsgiveren var ekstremt mye høyere enn hos resten av landsgjennomsnittet av arbeidsundersøkelser. Enda da hadde de ansatte langt lavere lønn enn landsgjennomsnittet. For vi vet jo at lønn bare er en enkel hygenefaktor som ikke gjør deg lykkelig. Ei heller til en lojal ansatt. Undersøkelsen viste at så lenge alle i organisasjonen følte at de jobbet for noe som var større enn seg selv var dette en unik motivasjonsfaktor.

Hun som jobbet i resepsjonen følte at hun var med på å redde liv ved å jobbe der. Det er vel vesentlig viktigere enn å bare jobbe i en resepsjon?

Der er en klar sammenheng mellom arbeidsglede og glede generelt og produktivitet. Med dette står vi kun tilbake med spørsmålet om hva som påvirker hva. Gjør det at vi er produktive til gladere individer? Eller gjør det at vi er glade, oss til mer produktive individer? Svaret er naturligvis, JA. Det går begge veier.

Der er dog en større påvirkning fra glede til produktivitet enn omvendt. Dette betyr at om du vil være mer produktiv er det aller beste du kan gjøre, å fokusere på å være/bli glad for det du gjør. Som arbeidsplass bør man legge til rette for og øke arbeidsgleden. Det er rett og slett gull for bunnlinjen.

Hvordan gjør du det?

Du kan gjøre en av to ting:

Finn gleden i den jobben/ mannen/kona du har. Med dette sakt forutsetter jeg at du gjør noe, hellere enn å vente på at noen kommer og gjør det for deg. Gjør du noe vil jeg si der er håp om en gladere hverdag og dermed en mer produktiv utgave av deg selv.

Eller;

Finn deg en ny jobb eller ett nytt forhold hvor du kan være glad. Om din nåværende jobb ikke kan endres til det positive så bytt jobb! La ikke 2019 bli året der du fortsetter med dårlige vaner:)

Godt nytt år alle sammen:)