26. nov, 2018

Er du god nok?

Som mamma, og som nasjonal salgssjef for en avdeling jeg overtok for bare noen knappe måneder siden…og med julerushet på trappa, kjenner jeg på følelsen om jeg er god nok. Ikke innimellom, men faktisk hele tiden.

Jeg har jobbet med salg i over 20 år. Enten som selger, storkundeselger eller salgssjef. Og med en rask oppsummering fra november og desember de siste 20 årene kan jeg si at, det er NÅ det gjelder. Det er nå alle månedene med slantring med hendene i bukselommene skal hentes inn. Fjorårets resultater skal toppes, og rekorder skal settes. Om jeg ikke hadde totalkontroll i løpet av de to første månedene, skal kjørebrillene på nå uansett. Jula er her! Nå skal vi alle sette inn 6. giret og turboen skal settes inn. Om du har noe lystgass å putte på denne motoren, så bruk det nå!

Samtidig er det juleavslutning for den minste ting. Fire ulike jentenes julebord, og vi skal alle feste som om vi ikke skal se hverandre på mange år. Det er julelunsj hos alle partnere, julegløgg hos kunder, julebord med jobben for både deg og din partner, gjerne fire vennejulebord på toppen av dette, og ikke glem at her skal det festes.

For ungene så er det juleavslutning på skolen, på fotballen, på turn, dans og svømming. Alle aktiviteter skal ha sin kjempe juleavslutning, og barna skal gjøre den beste opptreden de har hatt noen gang. De skal synge solo foran klassen, med den fineste fremførelsen noensinne. Alle foreldrene skal sitte med tårer i øynene. Det skal fleske meg bli vakkert dette her! I denne sammenhengen er jeg involvert i organisasjonen Go`nok. Disse gjør en enorm innsats for at skolebarn skal kunne sitte med litt høyere selvfølelse og selvtillit. Med dagens prestasjonspress skal alle barna levere den beste danseoppvisningen, sangopptreden og kampen noensinne. Jeg er så utrolig glad at det finnes en organisasjon som reiser rundt på skolen, og lærer barna at de faktisk har en verdi. Jeg bare savner involveringen fra næringslivet. Du burde være med å støtte en så viktig sak i mye større grad.

Kun det beste er godt nok, er det mange som sier….

Som mamma til to små gutter er kravene fra det sosiale samfunnet skyhøyt. Julekalenderen skal være hjemmelaget, vinduene i hele huset skal være vasket selv, husvasken skal man få til selv, alle 7 slag skal være laget selv(fra bunn av). Jeg fikk til og med ett skråblikk fra en annen mamma da jeg nevnte at jeg kjøper deigen til peppekake bakedagen. Og du skulle sett ansiktet hennes da jeg fortalte at jeg kjøpte jaffakaker som ett av de 7 slagene. Hun så ut som hun hadde fått ett ekte slag selv. «Hennes pekkekakedeig gjorde faktisk forskjellen på om kakene ble spist eller ikke», mente hun selv. Hun om det, jeg har aldri sett sjarmen med tørre kaker! Alle gaver skal være klar til 1. desember, og det skal alle julekort, kalendere og julepyntingen også. Og ikke glem julekortene i seg selv. Det skal være ett bilde som er tatt av en profesjonell fotograf. Det skal i alle fall ha kostet 6000,-, men det var garantert verdt hver krone. Og kjøp nå for all del ikke treet, det skal være hogd selv, eller koste 10.000,-,og være kjøpt hos Skeidar. Og glem nå for all del ikke barna. Dette er jo barnas høytid. Dette er faktisk nå det går på æren løs, om du er en god mamma eller ikke. Barna skal ha julegaver. Det skal ikke være noe dritt! Og glem ikke at alle barna sammenligner med hverandre i barnehagen og i skolegården hva de har fått til jul. Ikke kom og sleng en pakke mokkabønner under juletreet. Her skal det være firhjulinger til 20.000,-, en hest med egen stall og tv spill med stor tv til alle barna.60 tommer minst! Når er gaven til barna, og ikke minst nærmeste familie god nok? Alle de nærmeste skal ha en gave til verdi av hvert fall 1000,-, og med mine 15 nærmeste og ytterligere 15 folk jeg må kjøpe en «pliktgave» til, kan dette bli en rolig, billig og fredelig førjulstid😊 Mitt juleønske her, er at alle foreldre kunne gitt hverandre litt mer rom til å feile, eller mer rom til forståelse at ikke alle har 48 timer i døgnet.

Når er barna gode nok? Hvor gode resultater må de ha, for at du skal kunne føle at du kan skryte av barna dine? Det er kanskje ikke så rart at barn i dag sitter med lav selvtillit og lav selvfølelse? Med oss voksne som forbilder, som løper som lekedukker etter å være best på jobben, beste mødre, beste hjemmekokker, best sjefer, best i senga. Våre barn skal jo også være best i alt. Dette skal til og med limes ut i alle sosiale medier. Når skal noen si at de er gode nok?

Jeg kjenner jeg får sure oppstøt av ribbefett og pengebruk før helvete har startet for alvor… God førjulstid alle sammen! Jeg håper du tyr til Rema 1000 kjøpte tørre kaker, hjemmesnekra julekort, julegaver med opplevelser fremfor materielle ting og ikke minst lar det ligge godt med støv på hylla ingen ser.

Førjulsklem fra meg