31. okt, 2018

Hva er arbeidsglede?

Visste du at arbeidsglede smitter?

At arbeidsglede oppgis som den viktigste indre motivasjonsfaktoren i folks arbeidshverdag, sier også mye om hva jobben og arbeidsplassen betyr for folk.

Arbeidsglede må knyttes til det å være en engasjert medarbeider som finner mening i oppgavene man skal løse. Dette er det som oppleves som en indre jobbmotivasjon.

Denne energien har to grunnleggende behov: Behovet for å oppleve mestring, og behovet for å ha innflytelse på eget arbeid. Denne motivasjonen gjør at du bobler over av energi og engasjement og du gleder deg til å ta fatt på oppgavene.

Vet du hva arbeidsoppgavene dine er?

Arbeidsglede kommer av dedikerte oppgaver hvor målene er tydelig kommunisert, oppgavene er utfordrende og krever dine ferdigheter. Du har selv muligheten til å avgjøre fremgangsmåtene, du har kontroll på oppgavene og får feedback fordi du lykkes. Det du gjør føles meningsfullt og du blir oppslukt, du føler virkelig at du utgjør en forskjell. Det er arbeidsglede det!

Glade mennesker har et mer positiv og optimistisk perspektiv på ting og undersøkelser viser at optimister er mye mer suksessfulle og produktive enn pessimister.

Det er det verdensberømte ordtaket til Henry Ford, «uansett om du tror du kan eller tror du ikke kan, har du rett», om igjen.

Jeg er absolutt ikke Henry Ford, men derimot ett vaskeekte løvetannbarn. Jeg er ikke født med en sølvskje i munnen eller en gullstav noe annen plass. Jeg har jobbet meg til alt jeg er, og alt jeg har. Jeg startet å jobbe som jordbærselger når jeg var 13 år gammel, og jobbet som telefonselger allerede som 14 åring. Når jeg var 20 år gammel eide jeg både to biler og min egen seilbåt. Alt hadde jeg kjøpt for egne penger. Når jeg var 21 år hadde jeg kjøpt min første leilighet, tatt ferdig en bachelor og eide en egen racerbåt. Alt hadde jeg jobbet meg til, og kjøpt for egne penger...og bankens😉

Poenget er at ingenting kom gratis til meg noengang, men jeg har alltid levd etter ett eneste ordtak, og det er at jeg med ett stort smil rundt munnen alltid har sagt at alt jeg vil, det får jeg til. Jeg tror på positiv tankegang, og jeg tror på at du klarer alt du setter deg av mål. Du må bare tro på deg selv, tro på målet ditt og jobbe målrettet mot målet ditt.