8. mar, 2018

Gratulerer med dagen

I dag vil jeg ære kvinnedagen på den måten jeg mener er rett.. og det er med å jobbe.

Ja, selvfølgelig er det fint at mange av dere andre kvinner går i tog, men jeg tror fremdeles denne likestillingen hadde vært på ett annet nivå om flere kvinner hadde gått inn til sjefens kontor og bedt om mere lønn. Dere skulle alle krevd å få den stillingen som deres mannlige medarbeider fikk, dere skulle bedt om den plassen i styret. 

Jeg tenker på denne vakre arbeidsdagen at jeg er heldig som har en jobb, på lik linje med andre menn og kvinner. For 30 år siden var det ikke en selvfølge at en kvinne skulle sitte som salg og markedssjef for ett større arbeidsgiverforbund. Bare for 12 år siden når jeg gikk ut med en bachelor innen varehandel og markedsføring skulle jeg søke jobb innen byggevarebransjen, og ble møtt av en helt motbydelig holdning om at "kjærringer vet ikke forskjell på en hammer og en spiker". For bare 15 år siden satt en av de ledende ansatte innen Statoil og sa i media at "nå må vi slutte å rekruttere flere kvinner inn i oljebransjen, for kommer det flere kvinner nå så mister oljebransjen sin status".

Vi kvinner er den som setter siste hånd på verket i hjemmet slik at det ikke bare er ett rom, men ett hjem. Vi er den som får ingrediensene til å bli en middag. Vi er den som dekker til bords og sørger for at alle rundt bordet føler seg velkommen og føler seg hjemme. På lik måte føler jeg at kvinner er de som bør sitte på toppen for å skape en god bedriftskultur. Jeg heier på alle dere andre kvinner der ute som tar denne stafettpinnen med meg. Med mine røde sokker skal vi jaggu meg dele toppen med mennene. Jeg elsker menn, så ikke misforstå meg. Vi har begge våre positive og negative egenskaper. Jeg mener bare at egenskapene må fordeles på begge i toppen av ett selskap for å skape god bedriftskultur og harmoni. Jeg gleder meg til å dele styrerommet med dere andre kvinner om 10 år. Jeg er en optimist, men også en realist:)

Håper dere alle menn der ute kjøper en liten blomsterkvast til deres ærede kvinne i dag. Grunnen til at du selv er født er din egen mor. Jeg håper alle dere kvinner tar en skvett champagne i dag. En skvett fordi dere KAN, fordi dere er grunnen til dagens sivilisasjon, fordi dere kan være mamma og karrierekvinne på en gang, fordi vi stort sett er best til å bake, best til å lage mat, best på å vaske huset, best til å trøste ungen når den har slått kneet sitt, best på å skape en trivselsbedrift, best på empati, best på multitasking, best som leder....Bare BEST.

Gratulerer med dagen til alle mine venninner, mødre, min egen mamma og alle andre tøffe kjærringer😊