26. jan, 2018

Bursdagsjenta, det er meg

Ja i dag fyller jeg hele 36 år. Det er rart å tenke på, at det de eldre sier stemmer. Tiden går virkelig fortere og fortere. Allerede 1 år til.. det kan ikke stemme? Om du ikke kjenner meg veldig godt, så er jeg en av de mest barnslige personene du har truffet når det gjelder bursdager. Jeg elsker bursdagsfeiring. Jeg virkelig forguder det!

Dagen min startet helt fantastisk. I min lille familie har vi laget vår egen tradisjon med at alle skal vekkes på sengen med gaver, kake og sang. Min mann og mine to små gutter kom da med sjokoladekake, og supre gaver. Jeg fikk favorittparfymen av guttene, og gavekort til frisøren min av mannen min. Etter dette hørte vi på bursdagssangen til Kaptein sabeltann på repeat og jeg fikk smake på kaken og guttene spiste så sjokoladesmulene sprutet over hele sengen. En god morgen med masse latter, sang og glede.

Jeg vet ikke når det skjedde, men når jeg var ei lita jente kunne jeg ikke forstå det når de voksne ønsket seg snille barn. Eller faktisk sa at de hadde alt de trengte. Jeg ønsket meg jo alt i hele denne verden. Plutselig ble jeg en av dem selv. Jeg har jo selvfølgelig større ønsker enda. Jeg ønsker meg en spesiell jobb innen jeg er 40, jeg ønsker å ta en mastergrad, jeg ønsker meg en hytte på fjellet. Dette er ikke ønsker man kan be om på bursdagen. De mindre ønskene mine som jeg vanligvis ønsket meg i bursdagsgave, har jeg skaffet meg selv underveis eller kjøper det ved behov.

36 år er ett merkelig år. Det er året som man ifølge de overtroiske åpner sitt tredje øye. Så lurer du sikkert på hva det tredje øye er? Det tredje øyet tilsvarer pannen chakraet og ligger i midten av pannen. Ordet det tredje øyet i Kabbalah betyr "Visdom". Den pannen Chakra har 144 kronblader og 12 divisjoner og hver avdeling har 12 kronblader og består av fiolett, blå, rød, oransje, gule og grønne pranas. Det tredje øyet er sentrum av visdom eller lavere intuisjon og midten av nedre Buddhic eller kosmisk bevissthet. I aktivering av det tredje øyet, ligger inngangsporten til den åndelige verden. Åpningen av det tredje øyet vil føre til å vite sannheten uten støtte fra logikk eller grunn.

36 år er også det året da kroppen går inn i en ny syklus hormonmessig. Et veldig spennende år med andre ord. Jeg har siste tiden ikke skrevet så mye inne på bloggen fordi jeg har sittet med en del store livsbejaende beslutninger. For min egen del har jeg besluttet at jeg er ferdig med å få barn. Ikke flere bleier, ammetåker, flasker eller smokker på meg med andre ord. Så da har vi skaffet oss en hund. Jeg fikk to gutter, og ingen jenter, så da har vi skaffet oss ei lita jente som vi har kalt Lady. Dette ble årets julegave til alle i familien i år. Samtidig så har jeg tatt en stor beslutning til, og det er at jeg skal gå tilbake til skolebenken. Jeg har i mange år lurt på om jeg skal ta meg tid og råd til å ta en master, og nå blir det akkurat det. Jeg skal ta dette deltid ved siden av jobben, og håper at jeg skal få det til.

Så da er det bare å nyte resten av første dagen av dette året. Det tredje øyet er åpent, og jeg skal spise kake til det tyter ut av ørene. Jeg skal feste hardt med alle jentene mine etter jobb i dag, og jeg gleder meg som en unge. Jeg skal i alle fall skåle mye for meg selv som har tatt alle disse store avgjørelsene nå, og glede meg til alt det vil ha å si for livet de neste fem og femten årene.

Hipp hipp hurra