30. mai, 2017

Er du flink til å gi tilbakemelding og ros til de rundt deg?

Jeg stusser ofte over hvor dårlig vi er på å gi hverandre en tilbakemelding på at en jobb er godt utført, eller litt enkel ros på at man har vært flink til noe. Så sitter jeg i ett møte med barnehagebestyreren til mine to gutter der hun kom med en genial ide hun hadde fått fra bydelssjefen på Nordstrand. Dette var så smart at jeg bare må dele denne ideen med alle der ute i denne verden. Dette kan man bruke som leder til sine ansatte, i sin lille familie eller i en vennegjeng. Hun leverte ut små blomster i stoff (men her kan du også levere ut små stener eller andre små objekter) til alle de ansatte som en del av det å få ett bedre miljø blant de ansatte.

Tanken her er at du putter 5 stener i den ene lommen i starten av dagen. I løpet av dagen skal du flytte en sten over i den andre lommen hver gang du kommer med en oppmuntrende kommentar, en rosende bemerkning eller en positiv feedback til en av de andre rundt deg. Målet må være å få alle stenene over i den andre lommen hver eneste dag.

Nordmenn er veldig dårlige både til å gi komplimenter og til å motta dem. Men, det er derimot lettere å gi komplimenter enn å ta imot, for får vi en kompliment har vi en tendens til å snakke det bort, særlig når det går på prestasjon. Selv om vi setter stor pris på å få komplimenter, har vi ikke lyst å vise andre hvor mye det betyr for oss. Vi trenger faktisk alle sammen å øve på å både gi, og å ta imot ros og komplimenter. Å gi komplimenter er for såvidt også en måte å stikke seg fram på, og det viser at vi er flinke til å legge merke til andre. Så de utadvendte er flinkere. Men vi er opplærte til å ikke stikke oss frem, og her har vi mye å lære av for eksempel amerikanerne som både er flinke til å gi og å ta imot komplimenter. Mest av alt handler dette om kulturforskjeller. I USA og Australia, for eksempel, er det normalt å takke bussjåføren for turen, en fin måte å vise at man setter pris på det sjåføren gjør, eller fortelle kassadama at hun er fin på håret.

Jeg tror det er helt avgjørende som en del av det å se andre mennesker. Det viser seg også at de personene som er flinke på å gi komplimenter, også er de menneskene som er best likt av andre ifølge eksperter. Janteloven sier at vi ikke skal være noe bedre enn noen andre, kombinert med at man helst ikke i den Norske kulturen skal fremheve hverandre. Vi har en bisarr tankegang om at hvis vi gir en person for mye ros, vil de bli høye på seg selv. Latterlig etter min mening. Derfor holder vi tilbake. Vi kan tenke mye positivt om en annen person uten å ville gi uttrykk for det muntlig. Dette tror jeg ofte også handler om misunnelse. En annen ting er at vi er skuggredde for å bli oppfattet som smiskete.

Lederskap, vennskap og godt moderskap bygger på god selvfølelse og tillit. For å kunne lede oss selv og andre, behøver vi å lære å kjenne oss selv og våre medarbeidere, forstå hvordan vi fungerer og hvordan vi kan bygge vår egen og andres selvfølelse. En god selvfølelse gjør at mennesker har det bra og når de har det bra så trives de ofte der de er. ''En av de beste og enkleste måtene for en sjef å få sine medarbeidere til å prestere sitt ytterste, trives på sin arbeidsplass og ha det bra, er noe så enkelt som å gi ros. Det behøves ingen kronglete managementkurs for det.'' 

Ros bør være:

  • Ekte, ærlig og realistisk
  • Fortjent
  • Konkret og dokumenterbar
  • Tilpasset den enkelte mottaker
  • Systematisert i et forutsigbart system – mot oppsatte mål
  • Kommunisert ut til alle

 

Tips hvordan du skal få flyttet på stenene dine, dersom du ikke er så dreven (enda) på å gi ros:

  • Ikke vær redd, begynn med det enkle som å gi komplimenter for klesplagg, for eksempel "så fin kjole du har på deg", eller for noe vedkommende sa: "du stilte et godt spørsmål under forelesningen"
  • «Så bra at du fylte på kaffemaskinen og fikset opp på kjøkkenet.»
  • Når du har blitt komfortabel med det, kan du bevege deg over på det som går mer på prestasjoner: "du er dyktig", "veldig bra jobba"
  • Det som går enda mer på det personlige, er kanskje det vanskeligste: "så fin du er på håret", "du er veldig, veldig pen"