21. nov, 2016

En Tesla- og kvinnenedsettende person

Dagens næringsliv er min favoritt avis. Dessverre har det kommet en slags Se og hør journalist inn i redaksjonen som irriterer meg grenseløst, og som ikke minst får meg til å tenne på alle plugger.

Gjennom nå syv helsides artikler har han en tydelig agenda å «ta» Teslaeiere for det det er verdt. Han nevner ikke elbileiere med ett ord. Ikke en eneste artikkel har han nevnt e- Golf, Leaf eller andre el biler. Han fremstiller i sine helsiders artikler at det er bare Tesla som får gratis bomring, kjøre gratis på ferjer og andre generelle elbil fordeler. Dette synes denne journalisten tydeligvis må avskaffes. 

Denne personen er unyansert, og tydelig en person som mener at vi ikke forurenser for mye på noen måte. Det at el bilister gjør ett slag for miljøet, er han tydelig ikke med på. Her klamrer han seg til janteloven, og mener at ingen skal få belønning for å gjøre noe for samfunnet med tanke på utslipp av eksos. Ingen som kjører rundt i så fine biler skal nyte fordeler av det. Nå skal det sies at jeg hater janteloven som pesten.

Jeg kan, etter å ha fulgt teslaforumet i ett og ett halvt år si at teslaeiere er meget miljøvennlige mennesker. Mange hundre tesla eiere eier faktisk en elbil også som bil nr to. Slik som hjemme hos oss har jeg en Tesla, mens mannen har en e- golf. Dette er kjøpt inn med tanke på at jeg kjører langt mer enn han. Han har jobber på Lysaker, og har 10 minutter til jobb, mens jeg har jobbet 12 mil unna og sittet en og en halv time til og fra jobb hver dag. Jeg tenker at jeg her kan bidra til å gjøre noe for miljøet. Bilen må riktignok kunne kjøre til og fra jobb på en dag. De fleste tesla eiere ligger blant de som kjører mest på veien. Subjektivt sett så gjør det ikke meg noe at dette er den kuleste bilen jeg vet om. Jeg vil heller kjøre en tesla enn en gammel knakete sportsbil som bråker og stinker. Men hva kan vi realistisk si at en elbil sparer miljøet for i forhold til min miljøvennlige fine Ford Focus som jeg kjørte tidligere? Jeg kan bare ta mitt eget regnestykke:

Utslippet ved forbrenning av diesel er 2,66 kilo CO2 per liter diesel.

Utslippet ved forbrenning av bensin er 2,32 kilo CO2 per liter bensin.

2,66 *3.000 =7980 kilo CO2 sparer jeg verden for i året.

Vekten som slippes ut er vesentlig høyere enn den forbrukte drivstoffvekten fordi karbonet i drivstoffet slår seg sammen med oksygen

Ut ifra de tusener historier jeg har lest om inne på forumet, ligger jeg helt på snittet. Flere hundre historier jeg har lest siste året er også mange teslaeiere som har sluttet å fly, så lenge vi kan kjøre miljøvennlig i bilen. Da snakker vi å gjøre noe for miljøet.

Flasker, poser og matemballasje – mye av det du bruker til daglig, er laget av plast. Vi produserer rundt 275 millioner tonn plast i året i til sammen 192 land. En del av dette blir til søppel som havner i havet. Hvor mye, vet ingen. Jeg kan på ingen måte redde verden, men vi kan da jaggu bidra til å ikke gjøre den verre. Jeg må ikke kaste søppelet mitt i havet, jeg trenger ikke kjøre en bil som bruker fem liter på mila, og jeg kan faktisk kildesortere. Det blir som å ta på bil-selen. Det tar meg to sekunder ekstra. Men hadde det bare vært her denne journalisten trampet i beddet mitt på så hadde vært greit, men når han skriver nedsettende om kvinner må jeg sette neven opp i været.

Slik jeg leser meg gjennom disse artiklene er gjennomsnittslønnen til en teslaeier på 1,2 millioner (medianinntekten er riktignok på firehundretusen), det vil si at Suzuki Jimny som har en markedsandel på 0,0 prosent og det var bare 17 registreringer i 2013 i Norge, og ikke mange etter heller, har en syk snitt inntekt på eierne sine. Med Thon på laget så vil gjennomsnittsinntekten til en eier av Suzuki Jimny være på 100 millioner i året! Det som også blir poengtert er at 1 av ti teslaeiere er kvinner, noe man kan se på alle faktorer. Det er jo med andre ord ikke rart ifølge denne journalisten at alle som kjører tesla tjener millioner, og er derfor selvfølgelig menn, er selvfølgelig ledere, og ikke minst er bosatt i Asker og Bærum. Det er rart at tesladamene på facebook har 120 medlemmer? Som kvinne kjenner jeg at jeg ser rødt når noen sier at man må være mann for å eie en slik bil, at man må være mann for å ha høy lønn, og at man må være mann for å være leder.

Dette er under pari for Dagens næringsliv å i det hele tatt publisere slike artikler. I 2016, og straks inn i 2017 burde det være en selvfølge at vi alle gjør det vi kan for miljøet, og det burde være en selvfølge at staten i Norges land substituerer alle mulige tiltak for å bidra i å være verdens mest miljøvennlige land. I 2016/17 burde det ikke lenger være en overraskelse at kvinner blir ledere, og vi skal tjene det samme som våre likemenn.

Jeg skal herved etter dette ikke kjøre dårlige biler, for noen må heve statistikken blant gubbeveldet. Og ikke minst håper jeg journalister lærer seg faget statistikk og dataanalyse før man setter ut artikler, vrir på tall og fakta.

Med røde strømper, tesla og ny lederrolle takker jeg for meg og sender en klem til alle dere som er så snille å lese dette innlegget.