4. nov, 2016

Det ordner seg for snille piker

Den smarteste personen jeg har kjent eller møtt i mitt liv var min mormor. Hun var ett rivhjern av en kvinne. Alle som kjente henne mente at karikaturen mor Ankerhansen, var skrevet etter henne. Hun kunne alt, alle hørte på hva hun sa, og hun var aldri redd for å fortelle deg hvor skapet hørte hjemme.

Jeg satt og ryddet i noen gamle saker for å lage ferdig ett skikkelig hjemmekontor, og kom over ett gammelt bursdagskort fra min mormor til meg på 18 års dagen min. Det startet slik; " Kjære Stumpa, Nu som du fyller hele 18 år er det på tide at du blir en voksen og ansvarlig kvinne. Det gleder meg virkelig å se hvordan du både jobber, og skaper gode karakterer. Jeg er utrolig stolt av alt du får til i denne verden, og av all utdannelsen du tar. Du må aldri glemme at uansett hva som kommer til å skje med deg i livet, så er det to ting ingen kan ta fra deg, og det er din erfaring og din utdannelse. Og ikke glem Stumpa, at det ordner seg for snille piker."

Ja, det ordner seg virkelig for snille piker, men med lang arbeidserfaring, ekstremt gode resultater å vise til, og ikke minst veldig lang utdannelse så ordnet det seg for meg. Jeg kjente at jeg fikk litt tårer i øynene av å finne det gamle bursdagskortet fra denne kvinnen som har betydd all verden i mitt lille liv, og at 16 år etter at jeg fikk kortet så er det fremdeles så riktig. Så dagsaktuelt.

Jeg er så glad for å si at jeg da har fått meg en skikkelig drømmejobb. Jeg blir en kommende salg og markedssjef, og leder for medlemsrekrutering i en organisasjon som holder til i Oslo. Dette tror jeg blir veldig bra. Kort reisevei, utrolig fine og varme kollegaer og en leder som virker utrolig bra. Jeg spiste faktisk lunsj der idag, og det slo meg at jeg faktisk ikke har hatt det så koselig under en lunsj med jobben på mange år. Dette lover virkelig godt!

Jeg tenker at med alle arbeidsstedene som nedbemanner og permiterer om dagen, så er det mange der ute som trenger denne påminnelsen. Ikke glem at dine erfaringer og din utdannelse kan ingen ta fra deg! Ingen andre er som deg, du er faktisk helt unik.

Smil, latter og glede fremover her altså, og ship og hoi fra meg så lenge.