30. jun, 2016

Morgenbad og is til lunsj kommer snikende

Ja nå er det bare en dag igjen, så venter det beste livet har å by på.

Det er ikke bare sommerferie, men båtferie, båtlivet! Sand mellom tærne, saltvann i håret, morgenbad hver eneste morgen, egg og bacon med saltvannsduften i nesten mens du spiser. Vi spiser nyfangede og nykokte krabber på badeplatformen, vi drikker iskald hvitvin på badeplatformen mens tærne dupper i vanner etter at barna har lagt seg. Vi sovner hver kveld til gynging og samme klukkelydene du får på annlegget inne på spaavdelingene. Asma og pusteproblemer til barna forsvinner. Vi trenger ikke saltvannsapparat når vi går og puster inn denne luften hver dag. Vi dropper den sunne lunsjen, og kliner til med tre is rett fra iskiosken. Vi spiser røkte reker rett fra røkeriet på koster, og har badestrendene i svømmeavtand isteden for i bilavstand. Vi våkner til reiseradioen, og koser oss med en kaffe på morgenen uten stess, mas og jag.

Flere jeg snakker med i disse dager spør selvfølgelig hva jeg skal i ferien, og hvor vi da skal med båten etter at jeg sier at vi selvfølgelig flytter ned i den lille jollen vår. Og jeg må si som sant, at det kommer ann på været de neste fire ukene. Vi har ingen planer, og da ser du folk uten båt grubler fælt:) Mens andre som har hytter og campingvogner må ta det været de får, kan vi båtfolk leve som sigøynere. Vi titter på værappen, finner ut hvor det er sol og lite vind de neste dagene og drar dit. Vi kan flytte oss etter solen, og det fine været. Det eneste jeg vet om sommeren, er at  jeg starter hver dag med en dupp i havet uansett temperatur. Vi kommer til å spise mengder med fiskesuppe, is og brus. Jeg skal spise ett tonn med jordbær med fløte og sukker, og jeg skal tulle og tøyse med mannen og barna.

Jeg gruer meg selvfølgelig til hvordan det går å sitte oppå hverandre i fire uker i den lille jolla vår, men krysser fingrene for mest mulig kosetid.

God sommer til dere alle sammen om dere skal ha bysomme, campingsommer eller båtsommer fra båtgale båtkjærringa:)