23. jun, 2016

Kaospilot

Den siste tiden etter at vi var på Galdhøpiggen kjenner det ut som om tiden går i ett. Alt er ett eneste kaos, og jeg jobber med å holde hodet over vannet.

Samtidig tenker jeg på en av mine store helter, selveste Nansen.

Etter en av hans store ferder, kom en journalist bort til Nansen og spurte; Hvordan klarte du å nå målet herr Nansen? Det var lett svarte han, jeg måtte bare sette den ene foten forand den andre, og fortsette til jeg nådde målet.

Etter Galdøpiggen for litt over tre uker siden har jeg intet mindre enn endret livet mitt ganske mye. Jeg har startet hver dag etter denne turen med en joggetur, og jeg har sluttet å røyke. To ganske hårete mål hver for seg. Både trene, og bli sunn innvendig, men hittil har dette gått strålende bra.

Jeg må si på treningsbiten at jeg er overrasket over hvor greit dette har gått, når jeg fikk motivasjonen på plass. Problemet tidligere er at jeg har tenkt å gjøre dette etter arbeidstid. Og hva skjer da? drit og dra! Jeg er ferdig på jobb, lager mat og legger ungene. Jeg er ferdig med dette til kl 21. Jeg vasker huset, rydder, setter på klesvask og lager matpakker, og er ferdig med dette kl 22. Ops, der var treningssenteret stengt, og sofaen ønsket meg hjertelig velkommen en time før leggetid. da blir det å jobbe med litt mailer fra jobben, og natta. Nei det er bare å glemme. Men nå har jeg knekt hele koden. Når jeg skal stå opp om morgenen, så setter jeg på vekkerklokken 20 minutter før jeg vanligvis står opp, la oss si 0515 på mandager og 0530 på andre dager. Da rekker jeg å få klemt inn 20 minutter med trening og kvalitetstid for meg selv. Meg, asfalten og frisk luft. Jeg digger det faktisk, og det hadde jeg virkelig ikke trodd.

Jeg har fremdeles ikke gått ned en eneste kilo, men det tar jeg når røyksuget forsvinner. Da kan jeg legge en ny oppgave på agendaen; få en kropp jeg kan være glad i selv. Uten å leve som en slave på slankekurer. Jeg vil leve som normalt, spise sundt, kose meg. Jeg ønsker en matdiett jeg kan leve med resten av livet. Dette innebærer da IKKE karbofri diett, glutenfri diett eller andre syke dietter. Det er ikke noe jeg kan leve med resten av livet. Jeg vil kunne gå i ett bryllup og spise maten som blir servert. Jeg vil kunne gå i en barnebursdag, spise kake og kose meg uten å bære og klage så alle hører det. Jeg vil kunne kose meg i disse anledningene. At det innebærer at jeg skal spise 50% mer salat i hverdagen, og få kroppen jeg ønsker i 2018, steden for høsten 2016 så er det helt greit. Målet er i denne prosessen å endre måten jeg lever på for resten av livet, ikke hysterisk slanke meg annenhvert år resten av livet. Målet er å være sunn, frisk og røykfri resten av livet. Jeg krysser fingre, tær og fletter håret for at jeg klarer å gå den smale sti:)

Samtidig har vi sluttført en del av det siste arbeidet på taket, vi har gravet ut hele hagen, planert, plassert 70 granittblokker og skapt en flott dobbelparkering, og lagt ferdiggress fra beste leverandøren Herremyr Gård. Alt dette har skjedd etter arbeidstid, med ungene på slep og med stressnivået på topp. Hodet snurrer, hukommelsen svikter, hjertet banker, pulsen er på topp og jeg prøver å holde hodet over vann med alle disse prosjektene.

Til neste gang, tusen takk for at dere leser bloggen min:)