26. mai, 2016

Opp til fjells det går:)

Nå er det klar for helgen med barnefri...FOR barna.

Nå er det bare en dag igjen, så sitter jeg og mannen min i en bil på vei til vår årlige romantiske kjærestetur. De siste årene har vi vært i Venezia, Roma, Paris, Tallin og i år blir det Jotunheimen:)

Betingelsene for denne årlige turen er at vi har barnefri en helg eller langhelg. Det skal være en tur uten andre vennepar, og til ett sted vi ikke har vært før. Det skal være en helt ny opplevelse for oss begge. En skikkelig klinetur med andre ord. Denne gangen bærer det da til Røysheim hotell, som er kåret til ett av de mest romantiske hotellene i hele Norge, med både peis og badestamp på rommet. Lørdag har vi planlagt å bestige Gallupiggen.

Jeg må si helt ærlig at jeg er så nervøs for denne lørdagsturen at jeg nesten svimer av. Det skal sies at jeg gikk i speideren i over 20 år, og har besteget denne to ganger samt Glittertinn. Jeg har vært masse på fjelle, og masse på turer i skog og mark. Det skal også sies, at på denne tiden var jeg en meget aktiv turner, i særdeles god form! Jeg har heldigvis litt selvinnsikt, og ser OG kjenner at jeg aldri har vært i så dårlig form som nå. Jeg blir seriøst andpusten av å gå opp til annen etage. Jeg har allerede advart mannen om at jeg er redd jeg ikke klarer å klatre den 1,5 milen opp og ned. Jeg vil ikke skuffe han, og jeg vil ikke ta fra han opplevelsen av å stå på Norges høyeste fjell. Jeg krysser fingre og tær! Klarer jeg det så skal det fleske meg legges ut bilder i all stolthet på neste innlegg:)

Uansett gleder jeg meg nå som en unge til litt romantisk tid med mannen, 4 retters middager og ikke minst kline litt i vakre omgivelser. Jeg mener det dag i dag, at det ikke er noe viktigere mor og far gjør enn å pleie sitt eget forhold. Vi må sette hverandre først og holde på romantikken. Den forvinner så alt for raskt, og tar man ikke vare på kjærligheten så brenner den ut. Barna mine skal se at foreldre kan være lykkelige sammen, de skal lære om respekt, medmenneskelighet, tillit til en annen person og om kjærlighet. De skal ikke lære av hva jeg sier, men av det de ser. Ingen, og da mener jeg ingen er større forbilder enn mor og far. Derfor mener jeg at det er så forferdelig viktig den jobben jeg og mannen min gjør i hverdagen med å nusse, kose og snakke til hverandre med respekt. Det er av denne grunn jeg startet med å si at vi tar barnefri, For barna.