25. apr, 2016

En liten "time- off"

Med mye jobb og mye på plakaten blir det litt mye innimellom. Begeret blir fullt.

Jeg vil i nesten alle tilfeller kjempe for at det er deilig å kunne være en fulltidsarbeidende småbarnsmamma til to aktive gutter. Men jeg har kjent litt på siste tiden å drive med takrenovasjon sammen med dette kan være ganske slitsomt.

I og for seg synes jeg det er ganske festlig når folk kommer forbi, og ser at vi gjør alt sammen selv. De titter opp på taket, og sier i en overdreven tone "skal dere virkelig gjøre ALT DET DER selv, herregud dere er tøffe". Det å bruke håndtverkere til alt man skal gjøre, er mer naturlig enn å prøve å fikse det selv. Jeg mener at man bør kunne fikse litt selv, men nå har jeg aldri hatt ti tommeltotter selv. Før jeg traff mannen min hadde jeg allerede vært med på å flislegge to bad, jeg hadde lagt to tak på to forskjellige hytter på dugnad, jeg hadde vært med på å montere noen kjøkken, legge varmekabler osv.

Så traff jeg en håndtverker, og "poff" så kunne jeg være jenta, og han fikk lov å være mannen i forholdet, slå seg litt på brystkassen og rope ugg, ugg:) Og helt ærlig, så er det INGENTING som er mer sexy enn en mann i håndtverkerbukse. Da kan jeg være kona i huset etter jobb, kose med barna, vaske, lage mat og ta meg av det som er i hjemmet. For det er jeg sabla god på. Hos meg er det ryddig, og maten er god. (gir meg litt klapp på skulderen der da)

Siste tiden har det riktignok blitt litt i det meste laget med å ikke bare være mamma, men i og med at mannen sto på taket hver dag har jeg plutselig kjent på den lite tiltrekkende hverdagen med å være "alene mamma" og fulltidsarbeidende.

Min snille, snille mor syntes at jeg fortjente en pause fra barna, når mannen skulle på seiltur i helgen med gutta. Så endelig etter en lang periode kunne jeg både få mannefri OG barnefri. Fytti rakkern, så deilig helg jeg har hatt. Jeg har spilt golf for første gang på sikkert fire år, jeg har sovet sammenhengende en hel helg for første gang på ett helt år, jeg har drukket hvitvin, fått masasje, og koset meg med min nydelige venninde Carina. Det blir nesten en litt eventyrlig følelse når man kan sitte uforstyrret med en maske, ett glass hvitvin og se neglelakken tørke. Det er absolutt ikke kjedelig, det er Zen, meditasjon og eufori i ett og samme øyeblikk.

Nå er jeg klar for videre jobbing på taket, og med å bygge ferdig eiendommen ferdig ute, gravemaskiner, møkk, gjørme og byggemas:)