1. mar, 2016

Så lenge jeg ikke kan velge familien, så kan jeg like godt sette pris på den jeg har

Jeg elsker å ha mennesker rundt meg, jeg elsker latter, glede og gode stunder. Det er vel det jeg mener er meningen med livet. Meningen med livet må være å klare i små stunder å sette pris på det man har akkurat der og da. Det å kunne under en middag med familien sitte å le, spøke med hverandre, spise god mat og nyte akkurat den lille stunden med hverdagslykke.

Hver mandag drar mamma og henter ungene i barnehagen slik at jeg og mannen min kan jobbe litt ekstra. Den dagen kommer jeg hjem etter en lang dag på jobben. Da har jeg dratt hjemmefra rundt kl 06, jobbet i horten hele dagen og kommer hjem til Karlsrud i Oslo rundt 1730. Den dagen kommer jeg hjem til mors hjemmelagde middag, blide barn og med ofte både bror og mammas beste venninde som er som en tante for både meg og barna. Da kan vi starte uken med god mat, god stemning og litt hygge med familien min. Jeg har jo ikke større familie, men det holder det.

På tirsdager kommer familien til mannen min. Både faren og moren (som er skilt, men veldig gode venner), halvsøsteren hans og oss fire. Noen ganger kommer også mormoren hans. På tirsdager lager jeg alltid en ekstra god middag, så sitter vi lenge ved bordet og bare koser oss. Vi fleiper, vi erter hverandre, vi ler, vi forteller om ukens siste nyheter og har høy takhøyde for alle samtaleemner. På tirsdager henter min svigermor og mannen min sin søster i barnehagen. Luksus siden jeg kan jobbe en halvtime lengre, men luksus for dem som alltid kommer til ferdigdekket bord.

På en eller annen måte har mandagen og tirsdagen blitt noe jeg ser frem til nesten mer enn jeg ser frem til helgen. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sittet med mine venninder og vi har sagt at venner en familien man velger. På en annen side vil jeg si at familien min er den jeg velger å være glad i, og velger å sette pris på. For familien er på ingen måte perfekt, men den er den eneste som har støttet oss gjennom alle tider. De kan jo ikke stikke av om jeg har sagt eller gjort noe feil.

Min bror og jeg har kranglet mer enn de fleste søsken. Når jeg var liten puttet han meg i fryseren, puttet meg som spebarn i toalettet og trakk ned, ga meg kaustikk soda så jeg etset hull i begge kinnene og opp halve tungen, han kastet ett spyd i pannen på meg så det sto fast i pannen, han kjørte rally med barnevognen slik at jeg den dag i dag har merke på fortannen, han malte hele meg med blå bengalakk osv. Jeg var noen turer på sykehus som liten med andre ord;) Vi har slåss så blodet har sprutet, og kranglet høylytt. Var jeg der når han skulle pusse opp båt 1, 2 eller 3? Klart det! Vi er søsken. Blod er tykkere enn vann, og uansett hvor uforskammet han er til tider, så er han broren min.

Jeg elsker familien min, og elsker å tenke på at jeg har noen jeg kan krangle med, le med og tulle med. Med venner hører man ofte at man snakker om "min tidligere venninde" eller "en gammel kompis". Jeg kan ikke si "min tidligere mamma" eller "broren min fra gamledager"...

De er der uansett, så jeg kan like så godt elske dem som de er. Jaggu elsker de meg som jeg er, og jeg er faktisk laget med en hel haug med feil og mangler. Jeg liker tanken på at jeg har en spisestue jeg fyller opp med folk som setter pris på meg og barna mine flere ganger i uken. En spisestue med skeive bordbein og som er spikret sammen i bauger og kanter, men den står ikke å støver ned i mangel på hyggelige stunder. Jeg er ikke nødvendigvis så rik på penger, men etter en god tirsdag som idag føler jeg meg søkkrik.