25. feb, 2016

Eldstemann var bortreist med mormor

På østlandet har det nå vært Vinterferie, og dette innebærer for oss lekfolk ingen ferie fra jobben. Men heldigvis har jeg en fantastisk mamma som hadde behov for litt kvalietetstid med barnebarn. Hun tok med han eldste sønnen min Aleksander på 4,5 år på hyttetur til sundvollen slik at han skulle få noen dager med maks oppmerksomhet.

Jeg tenker at dette er så utrolig godt for barna innomellom å bli adskilt. Både slik at de rekker å savne hverandre litt, men også fordi at vi som foreldre ikke rekker å gi den hele og fulle oppmerksomhet til begge barna. Innimellom føler jeg at jeg bare står midt på stuegulvet som en forvirret hund og prøver å få med meg det begge skal si og vise på en gang.

Mens han eldste står på hode i sofaen og roper stolt "mamma, mamma, mamma se hva jeg klarer" står han minste og roper "mamma, mamma" og peker på ballen som han vil jeg skal sparke tilbake. Begge er to livlige individer som utfyller begrepet at 1 er som ingen og 2 er som 10:)

Pluselig sitter man igjen med minsten som aldri får alenetid med mamma og pappa. Han er jo ikke bortsjemt på oppmerksomhet, og har blitt en liten klovn for å få den oppmeksomheten. Han elsker å stå i sentrum og at solen bare skinner på han. Jeg ser i løpet av de dagene hvordan han har strålt av lykke fordi han får den fulle oppmerksomhet. Det samme har storebror. Han har fått all oppmerksomhet av mormor, med alle sine favorittretter, favorittgodteri og favoritteventyr.

Samtidig peker lille Theodor på sengen og gråter en skvett fordi han savner bobbo og Aleksander som jeg savner så mye at jeg blir dårlig i magen ringer hver kveld og gråter en skvett fordi han savner oss masse. Igår når vi så hverandre igjen hadde vi en kjempe gruppeklem, og guttene gikk bort og klemte hverandre sikkert 5 ganger helt uoppfordret.

Han har vært borte i 4 dager...hehehehehehe

Herregud for en oversentimental og bollebolle mamma jeg har blitt. Jeg kjenner at jeg kanskje etter å ha blitt mamma at jeg ikke er mest overrasket over hvor gøy det er med disse barna, men hvordan mamma jeg har blitt. Jeg har alltid trodd at jeg skulle bli en kald og kynisk mamma, men har heller blitt en varm, overbeskyttende og overfølsom mamma.