Min blogg

4. jun, 2020

Hei alle sammen

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe inn i bloggen. Siden sist har det skjedd mye i livet, og ikke minst i verden. Coronna! 

Jeg har som mange som kjenner meg jobbet som nasjonal salgssjef i ett stort internasjonalt selskap. Jeg har blant annet vært ansvarlig for hotell og horeca bransjen. Man kan raskt og enkelt si at det ikke kommer til å være noe marked å selge mot for meg iallefall det neste året. Stillingen er borte vekk og blåst vekk med resten av det markedet. Så mens resten av Norge slet med å få tiden til å komme i hop med hjemmeskole hadde jeg plutselig all verdens tid til å være lærer, mamma og ha familietid. 

Jeg må si at å kunne være hjemme med familien denne tiden, ikke måtte være sosial, kunne trene og le og lese bøker med barna var fin medisin så jeg kunne slikke sårene mine. Jeg har vært igjennom to store nedbemanninger før dette, så personlig var jeg klar for å være i denne jobben til jeg ble gråhåret. Sjebnen ville ha det annerledes:)

Jeg tenker alikevel at det totalt sett aldri er så galt at det ikke er godt for noe. Det lærte min mormor meg, og det tror jeg på. Etter denne karantenetiden har vi som familie kommet enda bedre ut av det. Jeg tror vi alle er enige om at vi digger vår lille fine familie, vi kunne sikkert vært i karantene i mange måneder til uten å ha noen utfordringer med det. Jeg har lært at forholdet til min mann er steike god magi. Om jeg noengang skal tvile på han i fremtiden, så skal jeg huske på hvordan han har vært den beste bauta i denne tiden. Jeg vil fortsette å holde på treningsgleden jeg har fått inn i livet, og jeg har kunnet studere med fullt fokus (jeg har tatt 60 studiepoeng innen ledelse på Universitetet i Tromsø dette året ved siden av jobben)

Totalt sett tror jeg oppriktig at jeg kommer til å se tilbake på koronna karantene tiden med savn resten av livet. Den lille epoken til tross for at jeg mistet jobben, så var det en liten pause fra stress, mas og jag. En liten  pause til å puste, litt som å stå midt i øyet av en orkan. En tid der vi leste masse bøker, alle i familien lærte å spille sjakk og vi har ledd sammen. 

Nå blir det spennende å se hva tiden fremover har å by på for meg, personlig jeg jeg råspent:)

17. feb, 2020

Du må ville det nok – og ta en beslutning ….

Du har sikkert hørt dem... Jeg vil så gjerne slutte å røyke, jeg vil så gjerne bli slankere...

Ikke sett deg ned å sture eller furte fordi du ikke fikk det til. Det at du ikke når målene dine, er bare nok en grunn til at du i 2020 forteller deg selv at du ikke er god nok. Vi vet at en av de tingene som skaper god selvfølelse for folk er å nå egne mål. Følelsen av å få til noe, eller følelsen av å nå det målet du setter for deg selv. Da ønsker jeg å gi deg en liten oppskrift på hvordan du skal nå de målene du faktisk setter deg.

Det er lett å komme med innvendinger, som f.eks.:

  • Det er vel egentlig ikke så viktig akkurat nå …?
  • Jeg er ikke helt opplagt i dag …
  • Dette blir for vanskelig akkurat nå …
  • Dette vil ta altfor lang tid for meg …
  • Trenger jeg virkelig dette…

Dette er motkreftene i deg som forsøker å ta over. Du må ta et valg: enten å gjøre det du har bestemt deg for (fordi det er dette du egentlig vil), eller å la være (fordi du egentlig ikke vil det nok).

Det er en del forskning på dette å nå målene sine, eller gjøre store endringer i livet ditt. Du må faktisk ville ha den endringen i livet ditt. En annen faktor er at nyere forskning viser en spennende ting på hvorfor vi klarer i visse tilfeller å holde på endringene i livet.

Vi klarer å holde på de endringene vi gjør med helse og kosthold, om det gamle alternativet er signifikant værre. Selv så sluttet jeg å røyke for ett par år siden. Jeg hadde aldri hatt spesielt lyst til å slutte, og derfor fikk jeg det heller aldri til. Det faktum at det var godt å røyke, var større enn det faktum at det var potensielt farlig.

Jeg fikk beskjed om at jeg hadde påbegynnende kols i en alder av 36. Det var heller ikke spesielt skummelt. Det var heller det øyeblikket jeg skulle gå opp Galløpiggen, og jeg lå på alle fire helt i starten av løypa. Jeg kjente på det faktum at jeg ikke klarte å puste på grunn av røyken. Det faktum at jeg hadde jogget hele ruten to ganger før, var en bekreftelse på hvor raskt jeg hadde blitt dårlig. I dette tilfellet var da alternativet med å fortsette å røyke, mye værre enn å ha en tilværelse uten den digge røyken. Med andre ord så klarte jeg å slutte.

Så når man ser på dette tenker jeg at du skal sette deg ett mål for hva du vil, eller hvor du vil i livet. Gjøre de store endringene, men ha det helt soleklart for deg hvordan alternativet, med å ikke fortsette med denne endringen kan være ett værre alternativ.

Klem fra meg

29. jan, 2020

Visualiser at du lykkes

Jeg har gjort en del spennende, men også veldig skumle ting i min karriere. Noen har kanskje fått med seg at jeg har holdt en del foredrag. Dette bildet er fra det skumleste oppdraget jeg har hatt. Jeg kjenner faktisk at det varmer i brystet av stolthet når jeg ser på det. 

Jeg har holdt mange spennende foredrag rundt i Norge for blant annet DNB, Loreal, vært konferansier for Grûndermessene rundt i Norge. Det mest spennende oppdraget jeg har hatt hittill var når jeg skulle være konferansier i Den Norske Opera under det internasjonale Seed forumet. OG jeg skulle holde hele showet på Engelsk!

Eneste måten man kan få til slike ekstremsport oppdrag er å være overbevist om at du kommer til å klare dette med letthet. Litt nerver er bare bra, men trikset er å kunne det du skal si, bære deg selv med stolthet, og ikke minst visualisere dusinvis av ganger hvordan du kommer til å naile oppdraget.

Det å forsøke å visualisere målet, eller hvordan det blir når du har oppnådd det du vil, er en lur strategi. Det sies at vår menneskelige hjerne ikke kan se forskjell på det du visualiserer og det du opplever. Mye forskning ligger bak det å visualisere, og når du gjør det (ser for deg resultatet), så planter du oppnåelsen av det du ønsker i underbevisstheten din – noe som gjør at du lettere vil kunne nå målet ditt.

Mange idrettsutøvere bruker visualisering og mentale øvelser før konkurranser. Stjerner som Marit Bjørgen, Aksel Lund-Svindal og Thor Hushovd visualiserer både treningsøkter og viktige konkurranser. De ser løypa for sitt indre, går nøye gjennom hver bakke og sving, og bestemmer seg for hvordan de skal legge opp løpet og hvor de skal sette inn støtet. De ser for seg hvordan de slår konkurrentene sine. Og så gjør de nettopp det.

Vi tror at alle kan oppnå bedre resultater dersom de klarer å visualisere hvordan de skal handle i ulike situasjoner, og hvordan de skal lykkes. Visualisering handler om å lage mentale bilder av en ønsket situasjon. Lukk øynene og se for deg at du har nådd målet ditt, og kjenn på den gode følelsen du får i kroppen når du har oppnådd dette.

 

Håper dette kan hjelpe deg ved neste korsvei du skal noe skummelt;)

 

Stor klem fra meg

 

15. jan, 2020

Hei alle sammen

Først må jeg bare takke deg for at du leser bloggen min. Dette er en helt usponset blogg jeg har drevet med de siste 5 årene fordi jeg syntes det er gøy.

Jeg får stadig tilbakemelding at noen har lest bloggen min, og føler at de har fått hjelp på ett vis, eller syntes den er fin. Tusen takk for alle delinger og hyggelige tilbakemeldinger:)

Siden vi er inne i ett nytt år, og ett nytt tiår skal jeg dedikere de neste åtte ukene på å komme med gode motivasjonstips til dere. Selv har jeg gjort mange endringer i mitt liv, og funnet ut hvordan jeg skal motivere meg selv til å slutte å røyke, slutte å snuse, skaffe meg bedre vaner, bedre spisevaner, jeg har startet å trene og gjør dette fast hver dag og hver uke, jeg har startet å snakke annerledes til både meg selv og andre, jeg har sluttet å irritere meg over andre mennesker. Jeg kan si at det trengst motivasjon til å få til disse endringer. Jeg skal gi deg tipsene og rådene de neste ukene til hvordan du skal få til dette.

Jeg tenker at det er ett nytt år med nye muligheter, og ikke bare er vi inne i ett nytt år, men ett nytt tiår.

Akkurat nå er alle treningssentere fulle, og alle er motiverte til å få en ny start. Oppi dette tenker jeg på viktigheten av å finne ut hva du egentlig vil ha ut av dette året eller tiåret. du må finne ut hva du egentlig vil ha ut av ditt eget liv og ut av din egen hverdag.

Finn ut hva du vil” brenne for ….

For å finne frem til den indre motivasjonen må vi bli mer bevisst! Vi må ta oss selv i nakken og fortelle oss selv hva det er vi egentlig vil. Hvordan vil du ha det? Hva vil du få til? Hva vil du oppnå? Hva drømmer du om? Hva er det du savner? Hva vil du skape?

Med andre ord, du må finne ut hva du vil” brenne for”. Hva du vil bruke tiden på? (Eller hvordan du vil administrere tiden slik at får gjort det du ønsker å gjøre?)

Jeg tror på at om du finner ut hva du egentlig vil gjøre med tiden din. Tenk på at du ikke bare har muligheten til en ny start, men en start på noe som du virkelig vil for deg selv.

Ha en fortreffelig uke alle sammen

 

Klem fra meg

5. des, 2019

Hei alle sammen

Nå er jula her, og det på ramme alvor. Ute i trafikken kunne du like gjerne kjørt gjennom Milano, ikke ryenkrysset. Folk tuter, hytter med neven og roper inne i bilene sine. 

Du kan se blodåren i pannen på den som sitter inne i bilen sin. DU må flytte på deg, for de skal rekke juleavslutning i barnehagen, på skolen, på fotballen til ett av barna, juleavslutning på turn til barnebarnet sitt. Og denne juleavslutningen må sannerlig få litt fart på seg. Tante Olga og sure Stine skal rekke julebord nummer 4 denne uken, og de skal jaggu meg ha det gøy. De skal ha det dobbelt så gøy som ifjor....

Du tar deg turen inn på Rema 1000, for du må rekke å kjøpe med noe som du kan lage ferdig til en av disse juleavslutningen, men du blir faktisk regelrett kjørt ned av vognene til sinna Stian, hissige Henrik og arge Arne. Så med ett blåmerke på foten, ett blåmerke i ryggen og ett blåmerke i låret rusler du til kassen med en kilo grøt.

Der står du rolig i den 15 meter lange køen og venter på alle som skal handle inn julemat for ett halvt år fremover. Man skulle tro at det var varslet krig hver eneste fredag og lørdag frem mot jul. Død og begravelse om man ikke har 22 liter julebrus på lager, og dette skal handles inn kl 1630 på fredag, sammen med 22 kilo ribbe, og andre matvarer for 6000 kroner.

Smart som du er, så tenker du at du kanskje burde stikke innom lekebutikken for å handle med deg en liten leke til loddsalget på denne juleavslutningen. SMART! For det samme tenkte tydeligvis 400 andre mennesker, på akkurat samme tidspunkt. 

Med en genser som nå er våt av svette, sminken har rent bort av stress, smerte og hjertestress av køer og andre lite hyggelige mennesker rusler du tilbake til bilen. Du tenker at du endelig kan sette deg ned i bilen, klemme på klem fm for å høre på litt julemusikk. Nå skal du få sprøytet inn litt julestemning. I heisen opp til bilen titter du innom facebook. Der var du dum! Der har du fått flashet 3 av dine venners lister på hva de skal bake til jul. Og de skal IKKE bake 7 slag, de skal bake 11 slag eller 15 slag. Dette samtidig som de har pyntet huset helt likt alle andre på instagram. #marrychristmas #harthart

Du kommer endelig opp til bilen din, og nå er du ikke bare sminkeløs, men motløs. Der står bilen din med to nye bulker, fra ett eller annet kjøtthue som stresset ut fra senteret i julerushet. Sikkert han hissige Henrik som ga deg en lårhøne inne på Rema 1000, før han snek forand deg i kassen på Riktige leker. Han skulle jo rekke juleavslutningen til fotballen til sønnen sin...

Goooood jul